Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Aantal dagelijkse transacties op Ripple (XRP) Ledger explodeert en zet nieuw record, maar waarom?

Het aantal transacties per dag op de XRP (XRP) Ledger is de afgelopen dagen enorm geëxplodeerd. Op 23 november bereikte het netwerk zelfs 4 miljoen transacties in een dag, vele malen hoger dan andere cryptocurrencies op de markt. Dat blijkt uit nieuwe data van BitInfoCharts.

Op de grafiek is te zien dat vanaf 19 november het aantal transacties per dag met XRP aan een gigantische stijging is begonnen met een record van meer dan 4 miljoen transacties op 23 november.

- Advertentie -

In verhouding behaalden de andere grote cryptocurrencies op de markt als bitcoin (BTC), ethereum (ETH), en litecoin (LTC) lang niet zulke aantallen. Zij zaten op 23 november rond 300.000, 630.000 en 20.000, respectievelijk.

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, noemde onlangs 2019 het beste jaar van het bedrijf. RippleNet, het netwerk van banken, heeft inmiddels 300 klanten en Garlinghouse noemde de deal met overboekingsbedrijf MoneyGram “groter dan Facebooks libra.”

Toch ziet de koers van XRP geen sterk jaar tot dusver. De XRP-prijs ligt op het moment van schrijven rond $0.023, de laagste waarde van de koers sinds november 2017.

Maar wat verklaart dan deze gigantische transactie aantallen? Er gaan een aantal theorieën rond in de cryptocurrency-community. De eerste is dat Ripple momenteel het netwerk aan het testen zou zijn, maar aangezien de stijging al bijna een week gaande is en het bedrijf niets heeft aangekondigd, lijkt die verklaring onwaarschijnlijk.

Een tweede theorie die rond gaat is dat het MoneyGram is. Het bedrijf zou wellicht in november nieuwe betaalmogelijkheden aan de Ledger toevoegen, maar aangezien nog niets officieel is aangekondigd lijkt dat ook onwaarschijnlijk.

De meest waarschijnlijke theorie op het moment komt van Thomas Silkjaer, een Big Data analist. Hij zegt dat het XRP-netwerk momenteel een groot aantal spam transacties ziet:

De XRP Ledger verwerkt momenteel ongeveer 90 transacties per seconde en wordt “aangevallen” door talloze betalingen die geen doel dienen, behalve het verkwisten transactiekosten

Iemand heeft meer dan 40.000 XRP uitgegeven om meer dan 2000 accounts te activeren, die langzaam alle accountreserves verdampt door niet-XRP-betalingstransacties te verzenden.

Ongeacht het doel van deze activiteit, zien we hoe een gedistribueerd netwerk het perfect afhandelt. Bravo!

Onlangs beschuldigde de oprichter en CEO van Messari, Ryan Selkis, Ripple van belastingontduiking middels RippleWorks. Chris Larsen, medeoprichter van Ripple, ontkent de beschuldiging.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.062,98 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.945,41 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.995,85 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.003,18 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.019,53 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.062,98 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.945,41 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.995,85 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.003,18 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.019,53 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...