Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bestuursleden Ripple bespreken regulatie, Garlinghouse noemt MoneyGram-deal groter dan Libra

In een live-sessie bespraken de Senior Vice President of Marketing, Monica Long, en de Global Head of Government Relations, Michelle Bond, van Ripple regelgeving omtrent cryptocurrency. De twee hielden de live-sessie op 8 augustus op YouTube.

- Advertentie -

Sinds de publicatie van de whitepaper van Libra is regelgeving omtrent cryptocurrency een veelbesproken onderwerp geworden. Zelfs president Donald Trump sprak zich uit over zowel bitcoin (BTC) als Libra. Ook de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, mengde zich onlangs in de discussie. Hij schreef in een open brief aan het Amerikaanse Congres:

We raden u aan om regelgeving te ondersteunen die Amerikaanse bedrijven die deze technologieën gebruiken niet benadeelt om verantwoord te innoveren, en digitale valuta’s classificeert op een manier die hun fundamentele verschillen herkent – en ze niet over een kam scheert.

Bond en Long stelden tijdens de live-sessie vast dat de regelgeving wereldwijd waar crypto en blockchain-projecten zich aan moeten houden zeer verdeeld is. Zo stelt Bond:

Het is zeer verdeeld op dit moment. Er zijn bepaalde landen die erg vriendelijk zijn voor cryptocurrency, maar sommige landen zijn vijandiger en begrijpen sommige van de nieuwe technologieën niet en ze zijn nog steeds op zoek naar meer informatie over cryptocurrencies.

MoneyGram-deal groter dan Libra

Ripple is een van de snelstgroeiende crypto-projecten op de markt. Dit heeft vooral te maken met het feit dat Ripple grote bedrijven weet te strikken voor samenwerkingsverbanden. Onlangs ging Ripple de samenwerking aan met het overboekingsbedrijf MoneyGram.

MoneyGram zal gebruik gaan maken van het xRapid-product van Ripple dat gebruik maakt van ripple (XRP) om snel internationaal waarde te kunnen versturen. Volgens Garlinghouse zal deze deal een veel grotere impact gaan hebben op de cryptomarkt dan de publicatie van Libra aangezien dergelijke samenwerkingen de adoptie sterk bevorderen:

Als ik nu zou gokken, zal de Moneygram-deal over een jaar een grotere impact op de cryptomarkten hebben gehad dan de whitepaper van de Weegschaal.

Heb je maandag de laatste wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie op en verwachting van de koers uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.945,41 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.980,06 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.995,85 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.019,53 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.062,98 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.062,98 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.945,41 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.980,06 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.995,85 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.019,53 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...