Timo Bult Timo Bult
10/08/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/08/2019 06:00

Bestuursleden Ripple bespreken regulatie, Garlinghouse noemt MoneyGram-deal groter dan Libra

icon-altcoins
Altcoin nieuws
bestuursleden_ripple_XRP_bespreken_regulatie_garlinghouse_noemt_moneygram_deal_groter_dan_facebook_libra

In een live-sessie bespraken de Senior Vice President of Marketing, Monica Long, en de Global Head of Government Relations, Michelle Bond, van Ripple regelgeving omtrent cryptocurrency. De twee hielden de live-sessie op 8 augustus op YouTube.

Sinds de publicatie van de whitepaper van Libra is regelgeving omtrent cryptocurrency een veelbesproken onderwerp geworden. Zelfs president Donald Trump sprak zich uit over zowel bitcoin (BTC) als Libra. Ook de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, mengde zich onlangs in de discussie. Hij schreef in een open brief aan het Amerikaanse Congres:

We raden u aan om regelgeving te ondersteunen die Amerikaanse bedrijven die deze technologieën gebruiken niet benadeelt om verantwoord te innoveren, en digitale valuta’s classificeert op een manier die hun fundamentele verschillen herkent – en ze niet over een kam scheert.

Bond en Long stelden tijdens de live-sessie vast dat de regelgeving wereldwijd waar crypto en blockchain-projecten zich aan moeten houden zeer verdeeld is. Zo stelt Bond:

Het is zeer verdeeld op dit moment. Er zijn bepaalde landen die erg vriendelijk zijn voor cryptocurrency, maar sommige landen zijn vijandiger en begrijpen sommige van de nieuwe technologieën niet en ze zijn nog steeds op zoek naar meer informatie over cryptocurrencies.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

MoneyGram-deal groter dan Libra

Ripple is een van de snelstgroeiende crypto-projecten op de markt. Dit heeft vooral te maken met het feit dat Ripple grote bedrijven weet te strikken voor samenwerkingsverbanden. Onlangs ging Ripple de samenwerking aan met het overboekingsbedrijf MoneyGram.
MoneyGram zal gebruik gaan maken van het xRapid-product van Ripple dat gebruik maakt van ripple (XRP) om snel internationaal waarde te kunnen versturen. Volgens Garlinghouse zal deze deal een veel grotere impact gaan hebben op de cryptomarkt dan de publicatie van Libra aangezien dergelijke samenwerkingen de adoptie sterk bevorderen:

Als ik nu zou gokken, zal de Moneygram-deal over een jaar een grotere impact op de cryptomarkten hebben gehad dan de whitepaper van de Weegschaal.

Heb je maandag de laatste wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie op en verwachting van de koers uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie