Roy van Krieken Roy van Krieken
31/08/2021 13:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2021 13:22

Cardano (ADA) is “behoorlijk superieur,” zegt SingularityNET (AGIX) CEO en ontwikkelaar Ben Goertzel

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) is behoorlijk superieur, zegt SingularityNET (AGIX) CEO en ontwikkelaar Ben Goertzel

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

De CEO van SingularityNET (AGIX), Ben Goertzel, heeft in het verleden vooral naamsbekendheid gekregen voor zijn werk aan de menselijk robot Sophia. Hij was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de zogeheten kunstmatige intelligentie (AI) van deze robot. 

Daarnaast is hij ook de topman van blockchain project SingularityNET. SigularityNET is een gedecentraliseerde marktplaats voor AI. In september van 2020 kwam al naar buiten dat SingularityNET ging samenwerken met Cardano (ADA).

FTX plant nieuwe Solana veiling na eerdere miljardenverkopen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

ERC-20 converter

Volgende week is het zover. Cardano zal een zogeheten ERC-20 converter lanceren. Dit systeem maakt het mogelijk voor gebruikers en ontwikkelaars om tokens die gebaseerd zijn op het Ethereum (ETH) netwerk over te zetten naar het Cardano netwerk.

In een gesprek met de oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, heeft Ben Goertzel bekend gemaakt dat hij het eventueel wel ziet zitten om de native token van SingularityNET, AGIX, te verhuizen naar de Cardano blockchain.

Volgens hem zou het zomaar kunnen dat hij het volledige SingularityNET project zal verhuizen naar de Cardano blockchain. Als het blijkt dat dit beter zal werken dan lijkt een grootschalige verhuizing niet uitgesloten.

Vooral de problemen omtrent de schaalbaarheid van Ethereum zijn een reden voor Goertzel om zijn project naar Cardano over te zetten.

Advertentie

Haskell programmeertaal

Tijdens een podcast stelde Goertzel dat hij in 1993 al begon met het programmeren in Haskell. Het is Haskell dat aan de basis ligt van Cardano. Deze programmeertaal ligt namelijk ten grondslag aan de smart contract programmeertaal Plutus dat door Cardano extensief wordt gebruikt.

Toen Goertzel in 1993 hiermee begon was Charles Hoskinson slechts 5 jaar oud. Goertzel heeft dus een enorme affiniteit met de technische achtergrond van Cardano.

Goertzel stel dan ook dat hij enthousiast is over de toekomst van Cardano. Volgens hem is het project “fundamenteel behoorlijk superieur”. Als iemand met een behoorlijke kennis over de technische aspecten is dit een serieus compliment.

Hoewel er geen beloftes zijn gemaakt, lijkt het erop dat AGIX in de nabije toekomst zal draaien op de Cardano blockchain. Vanaf volgende week wordt het voor veel projecten mogelijk om gebruik te maken van Cardano door de nieuwe ERC-20 converter die wordt gelanceerd.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie