Timo Bult Timo Bult
16/08/2021 14:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/08/2021 14:01

‘Cardano (ADA) krijgt geen grip bij ontwikkelaars,’ zegt Novogratz – Hoskinson slaat terug

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) krijgt geen grip bij ontwikkelaars, zegt Novogratz - Hoskinson slaat terug

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA) is een project dat dit jaar in de schijnwerpers staat. Dat komt omdat het eindelijk de lancering van smart contracts nadert en hierdoor de concurrentie aan kan gaan met Altcoin koning Ethereum (ETH). Sinds 20 juli staat ADA meer dan 100% in de plus en handelt de altcoin dichtbij zijn recordprijs.

Cardano bevindt zich hiermee weer in de absolute top van grootste cryptocurrencies en wisselt de derde plek af en toe af met Binance coin (BNB). Maar niet iedereen ziet een goede reden dat Cardano zo hoog staat. Investeerder Andrew Steinwold vroeg zich op Twitter af “Waarom is Cardano de derde grootste cryptocurrency? Zijn er dingen op Cardano gebouwd die mensen gebruiken?” Daarop reageerde de bekende investeerder en CEO van Galaxy Digital Mike Novogratz met “het is een mysterie voor mij.”

Volgens Novogratz zijn er maar weinig ontwikkelaars die echt met Cardano werken of willen werken. Hij schreef in een vervolg tweet:

“Ik sprak met twintig van de slimste mensen die ik ken in de ruimte, en geen van hen zag Cardano grip hebben bij ontwikkelaars.”

De oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, liet dit natuurlijk niet zomaar gebeuren. Hij corrigeerde de uitspraken van Novogratz:

“Hier kan ik deze stelling voor je verbeteren Mike: “Ik heb gesproken met twintig van de slimste bankiers die ik in de ruimte ken, en geen van hen zag cryptocurrencies enige tractie hebben” 🙂 we hebben dat allemaal al eens gehoord.

Laten we elk jaar terugkomen op zijn tweet. We roepen 15 augustus uit tot Mike check-in dag”

Wie nu wel of geen gelijk heeft blijft afwachten. Zo is Hoskinson natuurlijk niet objectief in dit verhaal aangezien hij de oprichter van Cardano is. Daarnaast heeft Novogratz al vaker laten blijken geen fan te zijn van Cardano.

Onlangs is de lanceerdatum van Cardano smart contracts bekendgemaakt en vanaf dat moment zal duidelijk worden of Cardano de strijd aan kan gaan met Ethereum.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie