Kevin Schijven Kevin Schijven
17/03/2021 18:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/03/2021 18:58

Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson is kwaad op Twitter en dreigt te vertrekken

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson is kwaad op Twitter en dreigt te vertrekken

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Gisteren was al op Crypto Insiders te lezen dat de koers van cardano (ADA) weer sterk aan het stijgen is. Toen nieuws naar buiten kwam dat ADA op Coinbase Pro wordt genoteerd, steeg de koers onmiddellijk met 20% omhoog.

Toch is Cardano oprichter en IOHK CEO Charles Hoskinson kwaad. In een video, gepubliceerd op 16 maart, meldt Hoskinson dat hij moe is van de neppe weggeefacties op sociale mediaplatforms als Twitter en YouTube.

In dit soort scams wordt de beeltenis van beroemdheden en prominente figuren uit de cryptocurrency-industrie misbruikt om mensen van hun geld af te troggelen. De oplichters beloven zogenaamd crypto als bitcoin (BTC) te sturen als je eerst een deel naar hen stuurt. Vervolgens ben je je geld kwijt.

Hoskinson meldt dat dit soort scams al vijf jaar rondgaan en dat het voor hem in eerste instantie onvoorstelbaar was dat mensen hier daadwerkelijk intrappen. De scams worden echter frequenter, geavanceerder en indringender.

De CEO meldt dat hij er genoeg van heeft. Hij ontvangt elke dag e-mails van slachtoffers die hun geld kwijt zijn en van mensen die hem beschuldigen van diefstal. Hoskinson is boos dat deze sociale platformen geen tools leveren om hier iets aan te doen en geen algoritme draaien om deze weggeefacties te bestrijden.

Hij is echter vooral kwaad dat hij nog steeds niet een van de ‘blauwe verificatietekens’ van Twitter heeft ontvangen. “Zelfs de andere Charles Hoskinson heeft er een.” Daarom overweegt de IOHK CEO alle sociale platformen compleet te verlaten. Dan zou zijn content alleen via het officiële Cardano kanaal worden gepubliceerd en zou iedereen in de community weten dat alle andere Hoskinsons op de sociale platformen nep zijn.

Ook overweegt Hoskinson naar de rechtbank te stappen, zoals Ripple (XRP) al deed. Ripple heeft echter zijn zaak tegen YouTube alweer beëindigd. John de Mol schikte vorig jaar nog in dergelijke rechtszaak met Facebook hieromtrent.

Hoskinson noemt de situatie verdrietig en walgelijk, en vreest dat dit nog erger gaat worden. De laatste tijd zien we vooral dit soort neppe weggeefacties met de gelijkenis van Tesla CEO Elon Musk. Deze duiken inmiddels zelfs op in het Telegramkanaal van Crypto Insiders. Niet intrappen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie