Roy van Krieken Roy van Krieken
09/08/2021 13:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/08/2021 13:40

Cardano (ADA) oprichter: Ethereum (ETH) bereikt over een paar jaar pas de piek, maar Cardano is beter

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) oprichter Ethereum (ETH) bereikt over een paar jaar pas de piek, maar Cardano is beter

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Vorige week was het dan eindelijk zo ver. De grote Londen update van Ethereum (ETH) ging live en bracht een aantal langverwachte verbeteringen met zich mee. Ook de koers van ethereum liet van zich horen en steeg aanzienlijk.

Slechts een handjevol altcoins doen het beter dan bitcoin dit jaar
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Hoogtepunt nog niet bereikt

Volgens mede-oprichter van Ethereum en inmiddels de grote man achter de concurrent Cardano (ADA), Charles Hoskinson, is de piek van de op-een-na grootste cryptocurrency nog lang niet bereikt. Hij stelt dat ergens aan het einde van 2022 of aan het begin van 2023 het absolute hoogtepunt van ethereum pas bereikt gaat worden.

Hoskinson is in een interview met Bloomberg verrassend bullish over ethereum. Volgens hem is niet eens per se de technologie achter het platform een drijfveer voor de toekomst, maar vooral de leeftijd en het vermogen van Vitalik Buterin, de grote man bij ethereum op dit moment.

Daarnaast gelooft Hoskinson dat veel grote bedrijven en individuen met veel geld ethereum steunen. Dit zal een belangrijke impuls geven voor het project in de komende jaren.

“Vitalik is een jonge jongen. Hij gaat zijn jeugdigheid en vermogen toepassen op dingen waarvan hij gelooft dat ze juist zijn voor het ecosysteem. […] Als je zoveel momentum hebt, gaat er iets gebeuren.”

Advertentie

Cardano zal niet achterblijven

Aangezien Cardano een van de belangrijkste concurrenten van ethereum is op dit moment zijn dergelijke lovende woorden van Hoskinson over ethereum wellicht onverwacht. In het verleden heeft hij zich echter ook uitgebreid uitgesproken over de positie van cardano in relatie tot ethereum.

In de basis gelooft Hoskinson dat cardano superieur is aan ethereum. Hij geeft hier drie redenen voor. 

Het Cardano netwerk is volgens Hoskinson tot meer in staat dan het Ethereum netwerk, Cardano kan voor economische steun zorgen bij miljarden mensen over de hele wereld en hij stelt dat Ethereum gebaseerd is op een complexe en verwarrende structuur. ETH 2.0 zou zelfs tot de ondergang van het netwerk leiden, aldus Hoskinson.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie