Home Nieuws Altcoin nieuws Cardano (ADA) voert met succes belangrijke hard fork uit en werkt toe...

Cardano (ADA) voert met succes belangrijke hard fork uit en werkt toe naar Shelley

Caradano (ADA) heeft een belangrijke stap gezet, het heeft namelijk met succes de “OBFT” hard fork geïmplementeerd. Hiermee komt het Cardano-netwerk een step dichterbij het lang verwachte Shelley-tijdperk.

- Advertentie -

Begin februari sprak de CEO van IOHK, Charles Hoskinson, al over de hard fork. Toen zei hij dat het Ouroboros Bizantine Fault-Tolerant Consensus Protocol (OBFT) hard fork een belangrijk onderdeel zal zijn van de overstap naar Shelley, de versie van het netwerk waarin “de sleutels aan de gemeenschap wordt overhandigd,” aldus Hoskinson.

De OBFT hard fork is op 20 februari met succes volbracht. Cardano kondigde het nieuws op Twitter aan:

UPDATE: #Cardano OBFT hard fork succesvol afgerond! ? ? ?

Cardano onderging onlangs een mainnet hard fork (= update van het softwareprotocol) op 20-02-2020, tijdens epoch 176, om de weg vrij te maken voor de mainnet-release “#Shelley”.

In een volgende tweet waarschuwt Cardano iedereen ervoor dat er geen nieuwe ADA zal worden aangemaakt en dat ADA-houders niets hoeven te doen na de hard fork. Oplichters zouden gebruikmaken van de hard fork om mensen ADA afhandig te maken.

In een onlangs verschenen video legt de communicatiedirecteur van IOHK, Tim Harrison, uit waarom het zo’n belangrijke stap is:

Nu is de OBFT-update, Ouroboros Byzantine Fault Tolerance, echt een belangrijke stap in de richting van het Shelley-tijdperk op de mainnet, omdat deze protocolupdate, of hard fork, fungeert als een brug tussen Ouroboros Classic, die we momenteel gebruiken op de Byron mainnet, naar Ouroboros Genesis, dat is wat het Shelley-tijdperk zal aandrijven.

- Advertentie -

Bekijk hieronder de hele video over de OBFT hard fork van Cardano:

2020 wordt een belangrijk jaar voor Cardano. Uiteindelijk is het de bedoeling dat Cardano 50 tot 100 keer meer gedecentraliseerd wordt dan vergelijkbare blockchain-projecten. Shelley zal naar verwachting in het eerste kwartaal van dit jaar nog live gaan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.247,50 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.269,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.298,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.344,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.503,30 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...