Timo Bult Timo Bult
21/02/2020 18:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2020 18:20

Cardano (ADA) voert met succes belangrijke hard fork uit en werkt toe naar Shelley

Nieuws
Cardano (ADA) voert met succes belangrijke hard fork uit en werkt toe naar Shelley

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Caradano (ADA) heeft een belangrijke stap gezet, het heeft namelijk met succes de “OBFT” hard fork geïmplementeerd. Hiermee komt het Cardano-netwerk een step dichterbij het lang verwachte Shelley-tijdperk.
Begin februari sprak de CEO van IOHK, Charles Hoskinson, al over de hard fork. Toen zei hij dat het Ouroboros Bizantine Fault-Tolerant Consensus Protocol (OBFT) hard fork een belangrijk onderdeel zal zijn van de overstap naar Shelley, de versie van het netwerk waarin “de sleutels aan de gemeenschap wordt overhandigd,” aldus Hoskinson.
De OBFT hard fork is op 20 februari met succes volbracht. Cardano kondigde het nieuws op Twitter aan:

UPDATE: #Cardano OBFT hard fork succesvol afgerond! ? ? ?

Cardano onderging onlangs een mainnet hard fork (= update van het softwareprotocol) op 20-02-2020, tijdens epoch 176, om de weg vrij te maken voor de mainnet-release “#Shelley”.


In een volgende tweet waarschuwt Cardano iedereen ervoor dat er geen nieuwe ADA zal worden aangemaakt en dat ADA-houders niets hoeven te doen na de hard fork. Oplichters zouden gebruikmaken van de hard fork om mensen ADA afhandig te maken.
In een onlangs verschenen video legt de communicatiedirecteur van IOHK, Tim Harrison, uit waarom het zo’n belangrijke stap is:

Nu is de OBFT-update, Ouroboros Byzantine Fault Tolerance, echt een belangrijke stap in de richting van het Shelley-tijdperk op de mainnet, omdat deze protocolupdate, of hard fork, fungeert als een brug tussen Ouroboros Classic, die we momenteel gebruiken op de Byron mainnet, naar Ouroboros Genesis, dat is wat het Shelley-tijdperk zal aandrijven.

Bekijk hieronder de hele video over de OBFT hard fork van Cardano:

2020 wordt een belangrijk jaar voor Cardano. Uiteindelijk is het de bedoeling dat Cardano 50 tot 100 keer meer gedecentraliseerd wordt dan vergelijkbare blockchain-projecten. Shelley zal naar verwachting in het eerste kwartaal van dit jaar nog live gaan.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie