Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
25/01/2020 12:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:48

Cardano (ADA) was het meest actieve blockchain project van 2019

icon-altcoins
Altcoin nieuws
PwC: Cardano (ADA) is een enorm onderdeel van de gedecentraliseerde toekomst

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Volgens een rapport van Santiment, een data-analyse platform voor cryptocurrencies, was Cardano (ADA) vorig jaar het drukst bezig van alle crypto-projecten. Het rapport onderzocht meer dan 1.000 cryptocurrencies in een tijdspanne van een jaar en maakte daarbij gebruik van haar eigen tools Sanbase en San Data. 
Met de flinke inspanningen die het team van Cardano in 2019 leverde doelt Santiment voornamelijk op technologische ontwikkelingen. Het ecosysteem van Cardano maakte een flinke ontwikkeling door die voorafgegaan werd door de lancering van het Shelly testnet in december vorig jaar. De uitrol van de laatste fase van het testnet zorgde ervoor dat gebruikers nu ook ADA kunnen staken. Volgens data van Santiment zijn er inmiddels meer dan 500 staking pools en zal dit aantal toenemen. 
Flipside, een soortgelijk onderzoeksbureau, rapporteerde ook positief nieuws over Cardano. Zo werd het project opgenomen in de top 12 blockchain-platformen van 2019. 

Nieuwe crypto lancering op Telegram blockchain – maak kennis met NOT
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Hard fork en Ouroboros

Recentelijk kondigde Cardano aan dat de voorbereidingen worden getroffen voor de hard fork die in februari moet plaatsvinden. Met de hard fork wordt het Ouroboros BFT (Byzantine Fault Tolerance) consensusmodel in het Shelley testnet geïntegreerd. Hiermee komt Cardano steeds dichterbij de doelstelling een volledig gedecentraliseerd blockchain-platform voor smart contracts te worden. 

Advertentie

Samenwerkingen

Dan hebben we de samenwerkingen van Cardano nog niet besproken. Vorig jaar werd bekend dat Cardano samen gaat werken met sportmerk New Balance om de authenticiteit van schoenen te kunnen waarborgen en zo namaakwaar tegen te gaan. Emurgo, die gebruikmaakt van de Cardano blockchain werkt samen met de Ethiopische overheid om een nieuwe digitale valuta te ontwikkelen. Ook in dit jaar sloot Cardano al partnerships. Zo wordt er met de overheid van Oezbekistan gewerkt aan een blockchain task force. Deze groep zou een regelgevend raamwerk moeten ontwikkelen voor security token offerings (STO’s) en cryptocurrency exchanges die in het land actief zijn.
Ethereum (ETH) was in het rapport van Santiment goed voor een tweede plaats. Het grootste altcoin-project werd geprezen vanwege de inspanningen omtrent Ethereum 2.0. Middels de upgrade zal Ethereum van Proof-of-Work (PoW) overstappen op Proof-of-Stake (PoS). 
De nieuwe wekelijkse analyse van David staat online! Hij spreekt in zijn analyse “De 200 dagen moving average (MA)” een paar belangrijke MA’s!
Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!abonneren_youtube
Met onze analisten en het team van Crypto Insiders meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!telegram180

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie