Kevin Schijven Kevin Schijven
10/01/2022 15:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/01/2022 15:39

Cardano bos bereikt mijlpaal van 1 miljoen bomen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano oprichter Hoskinson wijst op zwaktes van Ethereum en Bitcoin

Foto: salarko/Shutterstock

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen over de samenwerking tussen Cardano (ADA) en Veritree. Veritree maakt gebruik van de blockchain-technologie van Cardano om de supply chain van boomplantages vast te leggen.

Veritree plant een boom voor elke ADA token die wordt ingewisseld tegen een TREE token. Deze TREE tokens kunnen vervolgens ingewisseld voor digitale bomen en non-fungible tokens (NFT). De Cardano Foundation kondigde dit weekend aan dat het bos al compleet gefinancierd is:

 “Het Cardano bos is voor 100% gefinancierd, we hebben de mijlpaal van 1 miljoen bomen bereikt. Alle geplante bomen worden geregistreerd op de Cardano-blockchain voor meer transparantie en dienen als openbaar bewijs van landherstelactiviteiten.”

Aldus kondigt Frederik Gregaard, CEO van de Cardano Foundation. Uit transactiegegevens blijkt dat een grote hoeveelheid ADA is besteed aan deze inspanning. Zo wisselde een enkele wallet maar liefst 100.000 ADA in voor 100.000 TREE tokens. Dit is overigens pas de eerste mijlpaal; het uiteindelijk doel is om dubbel zoveel bomen te planten. Het gaat specifiek om mangroves die worden geplant in Madagaskar en nog voor het einde van dit kwartaal.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

NFT Kritiek

Cardano wil met deze inspanning een positieve impact hebben op het klimaat. De laatste tijd ziet de cryptocurrency wereld hieromtrent weer veel kritiek, ditmaal door de stijging in populariteit van NFT’s. Veel van de kritiek gaat echter overduidelijk gepaard met desinformatie en onwetendheid. Zo wordt vaak het energieverbruik van Bitcoin gekoppeld aan NFT’s ondanks dat NFT’s helemaal niet op het Bitcoin-netwerk zitten.

Cardano en Veritree werken ook samen met Samsung Electronics America, de Amerikaanse tak van het Zuid-Koreaanse elektronicaconglomeraat, aan deze inspanning. Samsung kondigde onlangs aan dat het bedrijf binnenkort een virtueel bos in 837X, een virtuele winkel in Decentraland (MANA), opent. De metaverse en NFT rage blijft maar toenemen.

De crypto-markt maakt op het moment van schrijven weer een flinke duik. ADA zakte even helemaal naar $1,07, de laagste prijs sinds juli 2021.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie