Kevin Schijven Kevin Schijven
12/01/2022 12:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/01/2022 12:08

Cardano een van de hardste stijgers in groene crypto-markt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano een van de hardste stijgers in groene crypto-markt

Foto: DIAMOND VISUALS/Shutterstock

Terwijl bitcoin (BTC) naar een iets hoger bereik stijgt, kan een groot deel van de altcoins sterker aantrekken. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies steeg in de afgelopen 24 uur met bijna 5% van $2,05 biljoen naar $2,15 biljoen. Desondanks staan veel crypto alsnog behoorlijk in het rood ten opzichte van een week geleden.

Toch zijn steeds meer analisten langzamerhand overtuigd dat de markt een bodem heeft bereikt en de bull-markt kan hervatten, maar dat is verre van zeker. De markt is momenteel erg afhankelijk van macro-ontwikkelingen en plannen van de Federal Reserve.

Keuzes maken in deze bullmarkt
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ethereum stijgt iets harder dan bitcoin

Ethereum (ETH) maakte gisterenavond een flinke sprong. Dat ging wederom gepaard met de stijging van bitcoin, maar de ether koers steeg ditmaal wel iets harder. Ether maakte een bounce vanaf $3.100 en wist na een stijging van ongeveer 5% gedurende nacht aan $3.250 vast te houden. Op het moment van schrijven begint ether wellicht verder te stijgen.

Advertentie

Top 10 crypto stijgen harder

Binance coin (BNB) trekt iets minder hard aan maar staat alsnog 4% in de plus en probeert momenteel door $365 te duwen. Ook solana (SOL) stijgt met 4%, maar heeft nog moeite om uit $140 te breken. Ripple (XRP) staat 4,5% in de plus en vecht momenteel met $0,77.

Cardano (ADA) bleef na de sprong afgelopen nacht nog flink doorstijgen. ADA staat maar liefst 9% in de plus en komt op $1,25 uit en is nog steeds aan het stijgen. Polkadot (DOT) steeg minder hard gedurende nacht, maar maakt juist een grotere initiële sprong. Daarmee staat DOT ook 9% in de plus en komt op $26 uit. Terra (LUNA) is ook met bijna 9% gestegen en duwt momenteel tegen $78 aan.

https://twitter.com/Pentosh1/status/1481018719824404481

Crypto scammer steelt $2.6 miljoen van nietsvermoedende slachtoffers 
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ook top 20 altcoins trekken aan

Vlak buiten de top 10 staat avalanche (AVAX) zelfs 10% in de plus en steeg vanochtend naar $94. Dogecoin (DOGE) maakte gisteren een flinke sprong, wellicht door dit nieuws, maar corrigeerde daarna weer iets omlaag. Toch staat DOGE 7% in de plus en stoeit momenteel met $0,155. Shiba inu (SHIB), de andere beruchte meme coin, maakte niet diezelfde sprong maar steeg vanochtend juist flink. Ook SHIB staat 7% in de plus. Dan mogen we polygon (MATIC) niet vergeten die gisterenavond met 8% steeg, maar nog moeite heeft met $2,35.

Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Top 100 hardste stijgers

Dan hebben we in de top 100 nog een hele reeks crypto die zelfs meer dan 10% in de plus staan vandaag. Sandbox (SAND), stacks (STX), safemoon (SAFEMOON), thorchain (RUNE), gala (GALA) en arweave (AR) zijn allemaal met meer dan 10% gestegen. Mina protocol (MINA), frax share (FXS), kadena (KDA) en ecomi (OMI) zijn zelfs met zo’n 13% gestegen.

Near (NEAR), harmony (ONE) en celo (CELO) staat maar liefst 14% tot 15% in de plus vandaag. Near vestigde zelfs een nieuwe all-time high (ATH) afgelopen nacht van $18,7. Oasis network (OASIS) stijgt met maar liefst 17% en fantom (FTM) is vandaag de grote winnaar met een stijging van maar liefst 23%. FTM komt op het moment van schrijven bij $2,85 uit.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie