Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
25/04/2020 17:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/04/2020 17:21

Cardano lanceert Daedalus, zijn eerste full node wallet voor de ADA blockchain

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano lanceert Daedalus, zijn eerste full node wallet voor de ADA blockchain

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano heeft Daedalus 1.0 officieel gelanceerd; de eerste node wallet voor de Cardano blockchain in de token ADA.
Daedalus is een full node wallet wat betekent dat de wallet Cardano’s gehele orderboek meeneemt op het apparaat wat zorgt voor extra veiligheid. De gebruikers hoeven hierdoor niet met andere partijen samen te werken. De CEO van Input Output Hong Kong (IOHK), Charles Hoskinson, geeft aan dat het downloaden van de blockchain rond de 15 tot 90 minuten duurt en ongeveer een half uur voor het herstellen van een bestaande wallet.
Hoskinson zegt ook dat de wallet niet alleen makkelijk te gebruiken is, maar kwalitatief erg sterk is plus het werk heel snel. Daedalus werkt ook op verschillende soorten Cardano wallets. Alle drie de besturingssystemen worden ondersteund en er wordt zelfs een nieuwsfeed getoont.
Op 1 april ging Cardano’s Byron Reboot live. Daedalus is hier een onderdeel van. De Byron Reboot is een periode die tussen Cardano’s vorige ‘Bryon era’ en de nieuwe ‘Shelly era’ valt. Met de ingang van het nieuwe Shelley netwerk zullen gebruikers beloningen krijgen. Dit was tot op heden alleen nog het geval voor gebruikers op het testnet dat vanaf december bestaat. Hoewel het nog niet zeker is wanneer het Shelly netwerk uitkomt, werd er in een update aangegeven dat het rond mei of juni zal zijn. Hierdoor zal Shelley beginnen aan het ‘Goguen era’ en zich focussen op samenwerkingen.
Hoskinson stelde onlangs nog dat de broncode van Cardano “de beste kwaliteit van de industrie” heeft. De code van Cardano wordt namelijk grondig onderzocht volgens de wetenschappelijke methode, een unicum in de crypto-wereld.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie