Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Cardano lanceert Daedalus, zijn eerste full node wallet voor de ADA blockchain

Cardano heeft Daedalus 1.0 officieel gelanceerd; de eerste node wallet voor de Cardano blockchain in de token ADA.

Daedalus is een full node wallet wat betekent dat de wallet Cardano’s gehele orderboek meeneemt op het apparaat wat zorgt voor extra veiligheid. De gebruikers hoeven hierdoor niet met andere partijen samen te werken. De CEO van Input Output Hong Kong (IOHK), Charles Hoskinson, geeft aan dat het downloaden van de blockchain rond de 15 tot 90 minuten duurt en ongeveer een half uur voor het herstellen van een bestaande wallet.

- Advertentie -

Hoskinson zegt ook dat de wallet niet alleen makkelijk te gebruiken is, maar kwalitatief erg sterk is plus het werk heel snel. Daedalus werkt ook op verschillende soorten Cardano wallets. Alle drie de besturingssystemen worden ondersteund en er wordt zelfs een nieuwsfeed getoont.

Op 1 april ging Cardano’s Byron Reboot live. Daedalus is hier een onderdeel van. De Byron Reboot is een periode die tussen Cardano’s vorige ‘Bryon era’ en de nieuwe ‘Shelly era’ valt. Met de ingang van het nieuwe Shelley netwerk zullen gebruikers beloningen krijgen. Dit was tot op heden alleen nog het geval voor gebruikers op het testnet dat vanaf december bestaat. Hoewel het nog niet zeker is wanneer het Shelly netwerk uitkomt, werd er in een update aangegeven dat het rond mei of juni zal zijn. Hierdoor zal Shelley beginnen aan het ‘Goguen era’ en zich focussen op samenwerkingen.

Hoskinson stelde onlangs nog dat de broncode van Cardano “de beste kwaliteit van de industrie” heeft. De code van Cardano wordt namelijk grondig onderzocht volgens de wetenschappelijke methode, een unicum in de crypto-wereld.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.877,82 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.749,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.803,89 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.824,83 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.877,82 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.749,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.803,89 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.824,83 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: De bijzondere geschiedenis van bitcoin als geld

Ondertussen al meer dan tien jaar geleden publiceerde Satoshi de Bitcoin white paper waarmee het verhaal van bitcoin begon. Het is misschien lastig om...