Rico Engelbarts
16/06/2018 07:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/06/2018 07:47

CBOE president: Besluit van de SEC dat Ethereum geen effecten zijn baant weg voor Ethereum futures

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Chris Concannon, Global Markets president bij CBOE, zegt dat Ethereum futures wellicht binnenkort aangeboden kunnen worden. Dit overweegt het bedrijf sinds december 2017. Het nieuws werd naar buiten gebracht door Bloomberg op donderdag 14 juni.
Concannon’s uitlating komt in vervolg op het nieuws dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) officieel verklaart heeft dat de altcoin Ethereum niet gereguleerd zal worden als effecten.
Concannon gaf verder aan dat het standpunt van de SEC zou kunnen betekenen dat het regulerende orgaan toelaat dat CBOE Ethereum futures aan haar portfolio toevoegt:

We zijn blij met het besluit van de SEC om duidelijkheid te scheppen omtrent de huidige Ethereum transacties. Deze bekendmaking neemt een belangrijk struikelblok weg voor Ethereum futures, een optie die we hebben overwogen sinds onze lancering van de eerste Bitcoin futures in december 2017.

De lancering van CBOE’s Bitcoin futures in december 2017 was het startschot voor een flinke rally voor Bitcoin, waarvan de waarde op 10 december steeg van ongeveer $15.000 naar rond de $16.800, waarbij de website door het dataverkeer een tijd uit de lucht was. De eerste futures contracten verliepen op 17 januari met een prijs van ongeveer $10.900.
Bitcoin futures haalde eerder deze week ook het nieuws toen Tom Fundstrat’s Tom Lee aangaf dat het verlopen van contracten een mogelijke reden is voor de laatste waardedaling van Bitcoin.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie