CBOE president: Besluit van de SEC dat Ethereum geen effecten zijn baant weg voor Ethereum futures

0

Chris Concannon, Global Markets president bij CBOE, zegt dat Ethereum futures wellicht binnenkort aangeboden kunnen worden. Dit overweegt het bedrijf sinds december 2017. Het nieuws werd naar buiten gebracht door Bloomberg op donderdag 14 juni.

Concannon’s uitlating komt in vervolg op het nieuws dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) officieel verklaart heeft dat de altcoin Ethereum niet gereguleerd zal worden als effecten.

Concannon gaf verder aan dat het standpunt van de SEC zou kunnen betekenen dat het regulerende orgaan toelaat dat CBOE Ethereum futures aan haar portfolio toevoegt:

We zijn blij met het besluit van de SEC om duidelijkheid te scheppen omtrent de huidige Ethereum transacties. Deze bekendmaking neemt een belangrijk struikelblok weg voor Ethereum futures, een optie die we hebben overwogen sinds onze lancering van de eerste Bitcoin futures in december 2017.

De lancering van CBOE’s Bitcoin futures in december 2017 was het startschot voor een flinke rally voor Bitcoin, waarvan de waarde op 10 december steeg van ongeveer $15.000 naar rond de $16.800, waarbij de website door het dataverkeer een tijd uit de lucht was. De eerste futures contracten verliepen op 17 januari met een prijs van ongeveer $10.900.

Bitcoin futures haalde eerder deze week ook het nieuws toen Tom Fundstrat’s Tom Lee aangaf dat het verlopen van contracten een mogelijke reden is voor de laatste waardedaling van Bitcoin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws