Rico Engelbarts
16/06/2018 07:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/06/2018 07:47

CBOE president: Besluit van de SEC dat Ethereum geen effecten zijn baant weg voor Ethereum futures

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Chris Concannon, Global Markets president bij CBOE, zegt dat Ethereum futures wellicht binnenkort aangeboden kunnen worden. Dit overweegt het bedrijf sinds december 2017. Het nieuws werd naar buiten gebracht door Bloomberg op donderdag 14 juni.
Concannon’s uitlating komt in vervolg op het nieuws dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) officieel verklaart heeft dat de altcoin Ethereum niet gereguleerd zal worden als effecten.
Concannon gaf verder aan dat het standpunt van de SEC zou kunnen betekenen dat het regulerende orgaan toelaat dat CBOE Ethereum futures aan haar portfolio toevoegt:

We zijn blij met het besluit van de SEC om duidelijkheid te scheppen omtrent de huidige Ethereum transacties. Deze bekendmaking neemt een belangrijk struikelblok weg voor Ethereum futures, een optie die we hebben overwogen sinds onze lancering van de eerste Bitcoin futures in december 2017.

De lancering van CBOE’s Bitcoin futures in december 2017 was het startschot voor een flinke rally voor Bitcoin, waarvan de waarde op 10 december steeg van ongeveer $15.000 naar rond de $16.800, waarbij de website door het dataverkeer een tijd uit de lucht was. De eerste futures contracten verliepen op 17 januari met een prijs van ongeveer $10.900.
Bitcoin futures haalde eerder deze week ook het nieuws toen Tom Fundstrat’s Tom Lee aangaf dat het verlopen van contracten een mogelijke reden is voor de laatste waardedaling van Bitcoin.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie