Simon Bosch Simon Bosch
17/11/2022 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/11/2022 06:00

Circle verloor mogelijk $3 miljard USDC-stablecoins door Binance

Nieuws
La circulación de las stablecoins USDC cayó un 10% tras el pánico

Foto: Shutterstock/Grey82

Binance kondigde eerder dit jaar aan dat het geen ondersteuning meer biedt voor USDC en twee andere stablecoins. De volumes lagen namelijk te laag – in plaats daarvan wilde het zijn eigen BUSD-stablecoin promoten. Dit heeft een enorme krimp in USDC veroorzaakt, verklaart USDC-uitgever Circle.

PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000

USDC gekrompen door Binance

Binance heeft weliswaar geen USDC-handelsparen meer, maar het handelsplatform stelt je wel in staat om USDC te storten. Hierna zet Binance het automatisch om in zijn eigen stablecoin, BUSD. Voor elke USDC die op Binance gestort wordt ontstaat er één BUSD-token en verdwijnt één USDC.

Maar Binance is een grote exchange, en veel mensen zullen USDC bezitten. De overstap op BUSD heeft hierdoor geleid tot een aanzienlijke krimp in Circle’s stablecoin. Dat verklaart het bedrijf in een mededeling aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Bedrijven moeten in het zogenoemde S-4-formulier grote veranderingen aangeven, zoals een overname of een beursgang. Blijkbaar moeten grote krimpen in stablecoins ook worden gemeld.

Circle schat dat tot 3 miljard dollar van de 8,3 miljard dollar aan USDC-marktwaarde die tussen 30 juni en 30 september is verdwenen door de automatische omzetting op Binance kwam.

Data van CoinGecko toont dat USDC sinds de top met zo’n 13,4 miljard dollar is gekrompen. Circle zal specifiek de periode tussen 30 juni en 30 september noemen omdat dit het derde kwartaal vertegenwoordigt. Maar ná 30 september is USDC met nog eens 11% gekrompen tot de bodem begin deze maand.

Advertentie

Meer redenen voor krimp USDC?

Binance stopte de ondersteuning voor de handelsparen eind september, maar er zijn meer factoren verantwoordelijk geweest voor de krimp. De dalende crypto-markt zal vermoedelijk een hele belangrijke zijn.

Ook de problemen met Tornado Cash en stablecoins in het algemeen zal belangrijk zijn. In augustus kondigde het Amerikaanse Ministerie van Financiën aan dat de crypto-mixer Tornado Cash op de sanctielijst is gekomen. Circle bevroor vervolgens alle USDC in Tornado Cash-wallets, wat leidde tot een hoop paniek. Mensen zouden nu minder gesteld kunnen zijn op stablecoins.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie