Ivo Melchers Ivo Melchers
19/01/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/01/2023 10:00

CO2-uitstoot Dogecoin daalt 25% na samenwerking met Elon Musk

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Experts verwachten vanaf hier een omkeer voor de dogecoin koers

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

In mei 2021 stopte Tesla met het accepteren van bitcoin (BTC) na zorgen omtrent de uitstoot van het Bitcoin netwerk. Destijds geloofde Elon Musk dat Dogecoin – ‘’ook al was het gemaakt als een flauwe grap’’ – beter geschikt was voor transacties. Hij stuurde destijds tevens een tweet de wereld in dat hij met Dogecoin-ontwikkelaars bezig was om de efficiëntie van systeemtransacties te verbeteren.

Analisten zien een mogelijk knallend “altseason” aankomen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

CO2-uitstoot Dogecoin daalt

Dankzij de proactieve inspanningen van Musk en de ontwikkelaars, zag Dogecoin zijn jaarlijkse CO2-uitstoot met 25% dalen. Met een uitstoot van 1.423 ton in 2021 produceerde Dogecoin in het afgelopen jaar 1.063 ton, volgens onderzoek van Forex.

Het energieverbruik per transactie van Dogecoin is een stuk lager dan dat van Bitcoin, Ethereum (ETH), Bitcoin Cash, Litecoin (LTC), Cardano (ADA) en Ripple (XRP).

Eerder kon je in het Ethereum nieuws lezen dat Ethereum’s energieverbruik met 99% zou zijn gedaald na de merge, waarin het netwerk overstapte van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake (PoS). Aangezien de merge plaatsvond in september, is het mogelijk dat Ethereum momenteel meer in de buurt staat van Dogecoin op het gebied van het energieverbruik per transactie.

Het is echter een beetje scheef om de populaire meme-coin te gaan vergelijken met grootmachten als Bitcoin en Ethereum. De totale market cap van Dogecoin is immers maar $11,6 miljard, terwijl het bij Bitcoin en Ethereum om respectievelijk om $412 miljard en $195 miljard gaat.

Advertentie

DOGE koers in de bearmarkt

DOGE was één van de betere presteerders op de cryptomarkt in het afgelopen jaar. Mede door de overname van Twitter door Elon Musk, steeg de koers als een raket de lucht in. Onderaan de streep presteerde het beter dan een groot deel van de grootste cryptocurrencies op de markt. Slechts XRP en Binance Coin (BNB) wisten betere resultaten neer te zetten dan DOGE.. Shiba Inu, de grootste concurrent van DOGE, wist ook niet beter te presteren dan de door Musk-begeerde meme-coin.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie