Timo Bult Timo Bult
30/06/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/06/2019 17:20

Coil investeert in Imgur ter stimulering van adoptie ripple (XRP)

icon-altcoins
Altcoin nieuws
coil_investeert_in_imgur_ter_stimulering_van_adoptie_ripple_XRP

Ripple, het crypto-project dat zich vooral richt op de financiële sector, heeft indirect geïnvesteerd in Imgur. Dit deed het via “Coil”, een project dat werd opgericht door de voormalig CTO van Ripple.
Coil is een bedrijf dat werd opgericht door Stefan Thomas, voormalig CTO van Ripple. Het bedrijf biedt een platform voor onder andere micropayments, of transacties met hele kleine bedragen. Coil investeerde ongeveer $30 miljoen in Imgur.
Die $30 miljoen was afkomstig van Xpring, een durfkapitaalfonds van Ripple Labs. Het doel van dit fonds is om het gebruik van de smart ledger en het XRP-token ook buiten de financiële wereld te stimuleren. Ripple focust zich met zijn huidige producten en platform namelijk vooral op banken die snelle internationale transacties mogelijk willen maken.
Dankzij de investering zal Imgur, een bekend online platform voor het delen van content, Coil’s technieken gaan implementeren. Imgur is van plan een abonnement te bieden om content creators op het platform makkelijker geld te kunnen laten verdienen. Met het abonnement krijgen bezoekers onder andere toegang tot exclusieve content.
In een reactie laat de CEO van Imgur, Alan Schaaf, weten dat het platform bijdragers meer terug wil geven dan dat het neemt. Verder zei Schaaf:

De technologie van Coil biedt nieuwe mogelijkheden voor gebruikers om elkaar dingen te geven en de gemeenschap op nieuwe manieren te ondersteunen.

Heb je vanmiddag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie