Kevin Schijven Kevin Schijven
06/10/2021 15:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/10/2021 15:33

Cosmos (ATOM) IBC protocol ziet miljoen transacties in een maand; mijlpaal voor ‘internet of blockchains’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cosmos (ATOM) IBC protocol ziet miljoen transacties in een maand mijlpaal voor internet of blockchains

Het Inter Blockchain Communication (IBC) protocol van Cosmos (ATOM) is de afgelopen maanden enorm hard gegroeid. Cosmos, de “internet of blockchains,” is een zogeheten cross-chain netwerk.

IBC lanceerde in maart dit jaar en laat verschillende blockchain netwerken met elkaar communiceren. Hiermee kunnen bijvoorbeeld tokens uit de decentralized finance (DeFi) en non-fungible token (NFT) werelden verstuurd worden over meerdere netwerken.

Documenting Cosmos meldt op 3 oktober dat IBC afgelopen maand meer dan een miljoen transacties heeft verwerkt tussen verschillende blockchains. Het is een belangrijke mijlpaal voor het netwerk:

Volgens Map of Zones, waar de data vandaan komt, werden maar liefst 58.280 IBC transacties de afgelopen 24 uur uitgevoerd, 272.000 in de afgelopen7 dagen en 1.085.700 in de afgelopen maand. Opvallend is dat niet Cosmos, maar Osmosis (OSMO) verantwoordelijk is voor de meeste IBC transacties.

Osmosis is een zogeheten automated market maker. De OSMO koers steeg tussen eind juli en eind september met maar liefst 475%. OSMO bereikte een all-time high (ATH) van $7,61 op 20 september en stond toen even in de top 100 grootste crypto. OSMO is sindsdien echter met 37% gezakt.

Daarnaast draaien nog een aantal bekende netwerken uit de cryptocurrency industrie op het IBC ecosysteem, waaronder Terra (LUNA), Band Protocol (BAND), Kava (KAVA) en zelfs Crypto.com. Recent maakte BitCanna (BCNA), inmiddels wellicht een bekend project onder Crypto Insiders lezers, de overstap naar IBC. Gisteren deed Injective Protocol (INJ) dat nog:

De ATOM koers maakte deze zomer ook een enorme stijging. ATOM steeg tussen eind juli en eind september met maar liefst 370%. ATOM bereikte op 20 september een ATH van $44,4 maar staat met $34,7 momenteel zo’n 22% onder zijn ATH.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie