Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
11/11/2023 21:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/11/2023 14:14

Crypto evenement bevestigt oogschade bezoekers

icon-nft
NFT nieuws
Bored Ape eigenaar verliest 3 zeldzame NFT’s door oplichting

Bored Ape NFT’s – Bron: Rokas Tenys / Shutterstock.com

Onlangs deelde we het nieuws dat aanwezigen bij een evenement van Bored Ape Yacht Club, het bedrijf achter de grootste gehypte non-fungible token (NFT) collectie, extreem veel last kregen van hun ogen. Meer dan een tiental mensen moest zelfs naar het ziekenhuis. Inmiddels heeft het bedrijf via officiële kanalen de oorzaak van de oogproblemen bevestigd.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

ApeFest oogschade

Het evenement, bekend onder de naam ApeFest, had een aantal UV-A lichten geïnstalleerd. UV-A lichten zijn een type ultraviolet (UV). Het vormt het grootste deel, ongeveer 95%, van de UV-straling die het aardoppervlak bereikt vanuit de zon. UV-A straling heeft minder energie dan andere vormen van UV-licht, zoals UV-B en UV-C. Dit maakt het minder schadelijk. Langdurige of intense blootstelling aan UV-A kan bijdragen aan huidveroudering en schade aan het netvlies in het oog, zoals we zagen bij het evenement.

De conclusie van Yuga Labs kwam na een gezamenlijk onderzoek van Yuga Labs en Jack Morton Worldwide, de organisator van ApeFest. Ze voerden locatie-inspecties uit, hebben de apparatuur getest, interviewden de aannemers, en bekeken logboeken en specificatiebladen van de apparatuur. Het NFT bedrijf heeft gevraagd aan de getroffenen om hen te berichten op Twitter.

Advertentie

NFT markt op een dieptepunt

De NFT markt zit in een sleur en dat is goed te zien wanneer we naar de data kijken. Volgens een onderzoeksrapport van crypto exchange Binance heeft de NFT markt zijn slechtste kwartaal in drie jaar doorgemaakt. De totale verkoop in het derde kwartaal van dit jaar bedroeg slechts $299 miljoen. De daling is te zien in een aanzienlijke afname in de bodemprijzen van bekende collecties, zoals de Bored Apes van Yuga Labs.

Het aantal unieke kopers in de NFT sector is met 14% afgenomen, en de gemiddelde verkoopprijs van een NFT is fors gedaald van bijna $800 in augustus 2021 naar onder de $40. 95% van alle NFT-collecties wordt volgens het onderzoek als vrijwel waardeloos beschouwd.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending NFT nieuws

Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Advertentie