Erik Juffermans Erik Juffermans
23/10/2023 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/10/2023 13:38

Crypto NFT’s in zwaar weer: Binance meldt schokkende cijfers

Ethereum-ETH
icon-nft
NFT nieuws
Deze Solana verzamelplaatjes stijgen hard na opmerkelijk nieuws

Foto: Hassel Stock/Shutterstock

Je zal wellicht gemerkt hebben dat het NFT-gerelateerde nieuws de laatste maanden op een laag pitje staat. Dit heeft alles te maken met de teleurstellende prestaties van de NFT markt. Volgens een onderzoeksrapport van Binance was het derde kwartaal het slechtste kwartaal voor NFT’s in de afgelopen drie jaar. Kan deze markt nog herstellen?

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Dramatisch derde kwartaal voor NFT’s

De totale verkoop van NFT’s in het derde kwartaal bedroeg $299 miljoen. Deze teleurstellende cijfers hebben geleid tot een druk op de koers van ethereum (ETH) en een vrije val in waarde van de meeste NFT collecties.

Het onderzoek van Binance concludeert dat september de slechtste maand was voor NFT’s tot dusver dit jaar. De bodemprijzen van bekende collecties zoals Azuki en Bored Ape Yacht Club daalden beide ten opzichte van het tweede kwartaal met ongeveer 25 procent. NFT’s gerelateerd aan de gaming- en metaverse sector presteerden met een daling van gemiddeld 40 procent nog slechter.

Ook het gemiddelde aantal unieke NFT kopers daalde het afgelopen kwartaal met 14 procent. De gemiddelde verkoopprijs van NFT’s ligt op $38,17. In augustus 2021, op de piek van de NFT hype, lag de gemiddelde verkoopprijs van NFT’s op $791,84.

Komt de crypto markt voor NFT’s ooit terug?

De NFT sector had het afgelopen kwartaal te lijden onder de zwakte van de gehele crypto sector. Hoewel oktober voorspoedig is begonnen voor de crypto markt, viel het derde kwartaal tegen. De gehele crypto markt daalde het afgelopen kwartaal met 8,6 procent. Wellicht dat een stijging van de crypto markt de NFT sector uit de ellende kan helpen.

Kortom: de NFT sector zit in een diepe put en het zal niet gemakkelijk zijn om het tij te keren. Eind september toonde onderzoek van dappGambl aan dat maar liefst 95 procent van alle NFT collecties letterlijk waardeloos is geworden.

Het onderzoek analyseerde 74 duizend verschillende NFT-collecties . Slechts 21 procent hiervan waren volledig in handen van verzamelaars. De overige 79 procent van de collecties is dus gedeeltelijk niet verkocht.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie