Timo Bult Timo Bult
01/08/2023 05:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/08/2023 05:16

Crypto exchange FTX herstart bevestigd, FTT koers schiet omhoog

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto exchange FTX herstart bevestigd, FTT koers schiet omhoog

Foto: Maurice NORBERT / Shutterstock.com

FTX was een van de grootste fiasco’s binnen de crypto-wereld. De crypto exchange ging ten onder nadat het onder andere klanttegoeden misbruikte. De curatoren die het faillissement overzien hebben nu een bijzonder plan bevestigd: FTX komt terug!

Andrew Tate veroorzaakt ‘chaos’ met eigen cryptocurrencies
Andrew Tate veroorzaakt 'chaos' met eigen cryptocurrencies

Bitcoin exchange FTX komt terug

Het plan om FTX opnieuw te lanceren komt niet zomaar uit de lucht vallen. Er waren de afgelopen maanden al wat signalen dat het plan er mogelijk aan zat te komen.

Nu hebben de curatoren het plan dus bevestigd, blijkt uit een indiening ingezien door CoinDesk. Daaruit blijkt dat alle schuldeisers in verschillende groepen zijn ingedeeld.

Zo zijn de Amerikaanse schuldeisers een groep, en ook klanten van de NFT exchange zijn een aparte groep. Voor elke groep zal uiteindelijk een eigen oplossing aangeboden worden om een deel van de schade te vergoeden.

Voor klanten buiten de Verenigde Staten, die de “dotcom customers” worden genoemd, is de herlancering van FTX.com bedacht. Zij zouden ervoor kunnen kiezen om een geldbetaling te laten schieten. In plaats daarvan krijgen zij een aandeel in het nieuwe platform.

De groep klanten krijgen zodoende de optie om hun activa samen te voegen om zo het nieuwe platform te lanceren. Deze nieuwe cryptobeurs zal enkel beschikbaar worden voor klanten buiten de VS.

FTT crypto koers schiet omhoog

Vlak nadat het nieuws bekend werd gemaakt schoot FTX token (FTT) als een raket omhoog. Waar de koers eerder nog rond de 1,30 dollar handelde, vond de crypto een piek bij 1,60 dollar.

Deze stijging van 23% toont aan dat investeerders en handelaren het nieuws positief hebben ontvangen. De nieuwe exchange zou mogelijk weer nieuwe waarde kunnen brengen naar FTT, al is het niet duidelijk of de crypto ook onderdeel uit zal maken van het nieuwe platform.

Wassielawyer, een advocaat met kennis van de zaak, waarschuwt dan ook op Twitter: “Voordat jullie als een stel apen op FTT springen op basis van het FTX nieuws; FTT krijgt helemaal niets in het FTX herstartplan.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie