Roy van Krieken Roy van Krieken
17/02/2024 11:10 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/02/2024 11:34

Crypto exchange Uniswap komt met revolutionaire update

Ethereum-ETH
icon-altcoins
Altcoin nieuws
El crypto exchange Uniswap presenta una actualización revolucionaria

Foto: FellowNeko/Shutterstock

Het derde kwartaal van 2024 markeert de lancering van Uniswap v4, een nieuw tijdperk voor de gedecentraliseerde exchange. Deze upgrade belooft een naadloze integratie met Ethereum’s (ETH) aanstaande Dencun upgrade en de implementatie van cruciale Ethereum Improvement Proposals (EIPs).

Onder deze voorstellen vallen EIP-4788, EIP-1153, en EIP-4844. Het resultaat? Een significant efficiëntere werking en lagere transactiekosten zullen het landschap van DeFi hervormen, althans dat is het plan.

EIP-1153 als sleutel tot efficiëntie

EIP-1153 markeert een belangrijke doorbraak in Uniswap v4 door de introductie van tijdelijke opslag mechanismen. Deze maken de weg vrij maken voor het optimaliseren van smart contracts. Deze aanpak, vaak aangeduid als “flash accounting”, vermindert de benodigde rekenkracht voor transacties aanzienlijk. Hierdoor dalen de kosten voor gebruikers, omdat de transactiekosten lager worden.

Door de implementatie van flash accounting biedt EIP-1153 een fundamentele verbetering in de efficiëntie en kostenstructuur van digitale valuta en gedecentraliseerde financiën. Het is daardoor een sleutelcomponent voor het stimuleren van economische efficiëntie op het Ethereum netwerk.

Flexibiliteit ontmoet functionaliteit

Met de introductie van “hooks” brengt Uniswap v4 een significante verandering teweeg in de manier waarop regels en aanpassingen binnen het handelsproces kunnen worden toegepast, bijvoorbeeld bij pools, swaps, vergoedingen en andere Liquidity Providers (LP) -posities.

Hooks bieden een nieuwe mate van flexibiliteit in smart contracts, wat leidt tot lagere kosten en een efficiënter beheer van activa voor eindgebruikers. De weg naar de lancering van Uniswap v4 vindt plaats met een reeks van strenge audit processen. Van interne beoordelingen tot audits door erkende externe bedrijven en een unieke wedstrijd waarin gemeenschapsleden mee kunnen doen.

Elke stap is erop gericht om de hoogste veiligheidsstandaarden waar te borgen. Deze rigoureuze benadering belooft, volgens het team zelf, Uniswap v4 te positioneren als de veiligste code ooit geïmplementeerd op het Ethereum-netwerk, een geruststellende gedachte voor gebruikers wereldwijd.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Uniswap oprichter vernietigt $650 miljard

Hayden Adams, de oprichter van de decentrale exchange Uniswap, nam in 2023 een opzienbarende stap door 99% van de HayCoin (HAY) voorraad, met een geschatte waarde van $650 miljard, te vernietigen. Deze beslissing kwam voort uit de noodzaak om de stabiliteit van de munt te waarborgen, te midden van speculatieve handelsactiviteiten die de prijzen onvoorspelbaar maakten.

HayCoin werd oorspronkelijk gelanceerd in 2018 op Uniswap V1 voor testdoeleinden. Het zag tegen het einde van 2023 een explosieve prijsstijging. Adams’ actie is bedoeld om de marktspeculatie rondom HayCoin te dempen. Het resulteerde gek genoeg in een verdere waardestijging van de munt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie