Roy van Krieken Roy van Krieken
17/02/2024 11:10 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/02/2024 11:34

Crypto exchange Uniswap komt met revolutionaire update

Ethereum-ETH
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
El crypto exchange Uniswap presenta una actualización revolucionaria

Foto: FellowNeko/Shutterstock

Het derde kwartaal van 2024 markeert de lancering van Uniswap v4, een nieuw tijdperk voor de gedecentraliseerde exchange. Deze upgrade belooft een naadloze integratie met Ethereum’s (ETH) aanstaande Dencun upgrade en de implementatie van cruciale Ethereum Improvement Proposals (EIPs).

Onder deze voorstellen vallen EIP-4788, EIP-1153, en EIP-4844. Het resultaat? Een significant efficiëntere werking en lagere transactiekosten zullen het landschap van DeFi hervormen, althans dat is het plan.

EIP-1153 als sleutel tot efficiëntie

EIP-1153 markeert een belangrijke doorbraak in Uniswap v4 door de introductie van tijdelijke opslag mechanismen. Deze maken de weg vrij maken voor het optimaliseren van smart contracts. Deze aanpak, vaak aangeduid als “flash accounting”, vermindert de benodigde rekenkracht voor transacties aanzienlijk. Hierdoor dalen de kosten voor gebruikers, omdat de transactiekosten lager worden.

Door de implementatie van flash accounting biedt EIP-1153 een fundamentele verbetering in de efficiëntie en kostenstructuur van digitale valuta en gedecentraliseerde financiën. Het is daardoor een sleutelcomponent voor het stimuleren van economische efficiëntie op het Ethereum netwerk.

Flexibiliteit ontmoet functionaliteit

Met de introductie van “hooks” brengt Uniswap v4 een significante verandering teweeg in de manier waarop regels en aanpassingen binnen het handelsproces kunnen worden toegepast, bijvoorbeeld bij pools, swaps, vergoedingen en andere Liquidity Providers (LP) -posities.

Hooks bieden een nieuwe mate van flexibiliteit in smart contracts, wat leidt tot lagere kosten en een efficiënter beheer van activa voor eindgebruikers. De weg naar de lancering van Uniswap v4 vindt plaats met een reeks van strenge audit processen. Van interne beoordelingen tot audits door erkende externe bedrijven en een unieke wedstrijd waarin gemeenschapsleden mee kunnen doen.

Elke stap is erop gericht om de hoogste veiligheidsstandaarden waar te borgen. Deze rigoureuze benadering belooft, volgens het team zelf, Uniswap v4 te positioneren als de veiligste code ooit geïmplementeerd op het Ethereum-netwerk, een geruststellende gedachte voor gebruikers wereldwijd.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Uniswap oprichter vernietigt $650 miljard

Hayden Adams, de oprichter van de decentrale exchange Uniswap, nam in 2023 een opzienbarende stap door 99% van de HayCoin (HAY) voorraad, met een geschatte waarde van $650 miljard, te vernietigen. Deze beslissing kwam voort uit de noodzaak om de stabiliteit van de munt te waarborgen, te midden van speculatieve handelsactiviteiten die de prijzen onvoorspelbaar maakten.

HayCoin werd oorspronkelijk gelanceerd in 2018 op Uniswap V1 voor testdoeleinden. Het zag tegen het einde van 2023 een explosieve prijsstijging. Adams’ actie is bedoeld om de marktspeculatie rondom HayCoin te dempen. Het resulteerde gek genoeg in een verdere waardestijging van de munt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie