Simon Bosch Simon Bosch
16/06/2022 10:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2024 14:40

Crypto-geldschieter Celsius Werkt aan Doorstart na Problemen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto-geldschieter Celsius Werkt aan Doorstart na Problemen

Foto: FellowNeko / Shutterstock.com

Begin deze week kondigde cryptocurrency-geldschieter Celsius aan dat het is gestopt met klanten hun tokens te laten opnemen. Het bedrijf kampte met liquiditeitsproblemen. Nu gaat het nieuws dat er wordt gewerkt aan een soort doorstart.

Goed nieuws voor Toncoin (TON), Telegram heeft grootse plannen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Herstructurering crypto-dienst

Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van zijn eigen bronnen binnen de industrie. Officieel is het dus nog niet, maar over het algemeen blijken dit soort berichten erg accuraat te zijn. Celsius zei maandag zelf dat het kwam door ‘externe omstandigheden en dat het kijkt naar manieren om Celsius in een betere positie te brengen’. Dat is juridische codetaal voor een herstructurering. Het heeft nu advocaten van advocatenkantoor Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP ingehuurd om hiermee te helpen.

Omdat Celsius een kredietverstrekker is zal het vermoedelijk gaan om bijvoorbeeld onderpand of een gebrek aan werkkapitaal. Daardoor kan het niet zomaar leningen verstrekken, wat verklaart waarom accounts op het platform zijn bevroren.

Eén van de opties zou volgen WSJ financiering van nieuwe investeerders zijn die extra geld in het bedrijf stoppen. Toch zouden ‘andere opties’, waaronder een financiële herstructurering, niet worden uitgesloten. Dat zou vermoedelijk betekenen dat activa die Celsius zelf op de balans heeft staan (zoals bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies) verkocht worden.

In oktober haalde Celsius nog 400 miljoen Amerikaanse dollar op in een investeringsronde. Kennelijk was dat niet genoeg om de problemen van nu te voorkomen. In mei van 2022 had het zo’n 11,8 miljard USD in activa op zijn platform.

Advertentie

DeFi onder vuur

Decentralized Finance (DeFi) ligt al onder vuur sinds overheden doorhebben dat dit het bankensysteem volledig op zijn kop kan gooien. Begin deze maand ontdekten we dat de Verenigde Staten een hard beleid gaat voeren rondom decentrale protocollen voor het lenen en uitlenen van digitale activa.

De investeringsronde van eind vorig jaar hield Celsius ook al ondanks een waarschuwing van de overheid om dit niet te doen. Volgens een internetarchief was Celsius’ token CEL in december nog 1,6 miljard USD waard. Nu is dat nog maar 270 miljoen USD.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie