Ivo Melchers Ivo Melchers
02/02/2024 07:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/02/2024 20:05

Crypto gigant Tether onder vuur door JPMorgan, bank waarschuwt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto gigant Tether onder vuur door JPMorgan, bank waarschuwt

Foto: testing/Shutterstock

De grote Amerikaanse investeringsbank JPMorgan heeft zijn zorgen geuit over crypto stablecoins. Specifiek is de bank bezorgd over de groeiende dominantie van Tether, het bedrijf achter de USDT stablecoin. Waar komen deze zorgen precies vandaan?

Ethereum-ETF lancering nadert: cryptomarkt op randje van uitbraak
Ethereum-ETF lancering nadert: cryptomarkt op randje van uitbraak

Toenemende risico’s in crypto stablecoins

Analisten van JPMorgan, onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou, uitten gisteren hun bezorgdheid over Tether, een belangrijke schakel binnen de crypto-industrie.

“Tether is vooral in gevaar door zijn gebrek aan naleving van de regelgeving en transparantie,” zo werd er geschreven in het rapport dat is ingezien door The Block. “Daarom zien we de toenemende concentratie in Tether in het afgelopen jaar als negatief voor het stablecoin-universum en het crypto-ecosysteem in bredere zin,” aldus de analisten.

Stablecoins zijn een integraal onderdeel van de bredere crypto-wereld vanwege hun gebrek aan prijsvolatiliteit. USDT is veruit de meest populaire stablecoin van de sector, gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.

JPMorgan’s analisten schrijven dat stablecoin-uitgevers van over de hele wereld worden geconfronteerd met regelgevingsrisico’s.

In de VS wacht men op goedkeuring van de Clarity for Payment Stablecoins Act door het Congres. In de Europese Unie zal de MiCa wetgeving onder andere een wettelijk kader bieden voor stablecoin-uitgevers.

Analisten van JPMorgan suggereren dat stablecoin-uitgevers die zich strikt aan bestaande regels houden, kunnen profiteren van naderende reguleringen en wellicht meer marktaandeel kunnen verwerven.

Tether’s grootste concurrent, Circle, kwam ook aan bod in het rapport. Circle, de uitgever van USDC, diende vorige maand een aanvraag in een voor een beursintroductie. Volgens de analisten wijst deze beslissing erop dat het bedrijf plannen heeft voor internationale expansie en zich proactief voorbereidt op de aanstaande reguleringen rondom stablecoins.

Advertentie

Kritiek op Tether

Tether heeft al vaker kritiek ontvangen vanuit allerlei verschillende hoeken binnen de crypto-wereld, vaak vanwege het gebrek aan transparantie.

Vorige maand uitte de Verenigde Naties bovendien kritiek op Tether omdat USDT veel gebruikt zou worden door criminelen. In een kritische reactie gaf Tether destijds aan nauw met wetshandhavers te werken om aan USDT verbonden criminaliteit te voorkomen.

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie