Kevin Schijven Kevin Schijven
04/07/2022 09:22 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/07/2022 09:22

Crypto markt blijft rustig, maar terra luna stablecoin stijgt flink

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin begint te dalen, maar terra luna stablecoin USTC stijgt 50%

Foto: Luckymane/Shutterstock

Het was weer een zeer slechte week in de wereld van cryptocurrencies. Ondanks een kleine koersschommeling, bleef het relatief zeer rustig in crypto-land in de afgelopen 24 uur. Bitcoin (BTC) hangt vooralsnog boven $19.000, en ook de altcoins tonen weinig diepe groene of rode cijfers. De totale marktkapitalisatie blijft vlak boven $900 miljard hangen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum zakt met 0,5%

Ethereum (ETH) bleef na een hevige daling in het weekend vlak boven $1.050 consolideren. Gisterenmiddag dook de ether koers daar heel even onder om vervolgens een sterke stijging te maken naar $1.085. Vervolgens zakte ETH weer hard omlaag en komt vanochtend wederom vlak boven $1.050 uit. Daarmee staat ETH vandaag 0,5% in min.

Advertentie

BNB, ADA iets in de min

Ook binance coin (BNB) staat vandaag 0,3% in de min. BNB zakte eerst naar $215, schoot toen naar bijna $220 en komt momenteel rond $217 uit. Cardano (ADA) tikte na een snelle stijging even $0,46 aan gisterenavond, maar zakt vanochtend naar $0,449 waarmee koers 0,2% in de min staat vandaag.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

DOT, SOL, DOGE iets in de plus

Polkadot (DOT) toont een gelijksoortige beweging en werd gisterenavond afgewezen op $7 en komt momenteel op $6,73 uit waarmee koers een voorzichtige 0,4% in de plus staat. Ook solana (SOL) schommelde afgelopen nacht, maar kwam niet verder dan $33,8 en duwt nu tegen weerstand rond $33 aan. SOL staat 0,6% in de plus vandaag. Dogecoin (DOGE) piekte rond dezelfde tijd op $0,0685, maar zakt vanochtend naar $0,0663. Toch staat DOGE 0,7% in de plus.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

SHIB, XRP stijgen iets sterker

Shiba inu (SHIB) hield afgelopen nacht iets sterker stand waardoor koers al 1,3% in de plus staat. SHIB komt momenteel op $0,0000101 uit. Ripple (XRP) hield ook iets beter stand, al kon de koers afgelopen nacht niet door $0,325 breken. XRP komt momenteel op $0,318 uit en staat 1,8% in de plus.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

TRX en AVAX trekken het sterkst aan

Tron (TRX) trok gisterenavond flink aan en hield stevig stand vanochtend. TRX kon nog niet door $0,067 breken, maar houdt voorlopig nog stand boven $0,66 waarmee koers 4,3% in de plus staat vandaag. Avalanche (AVAX) trekt nog iets sterker aan en komt vanochtend op $16,8 uit waarmee de koers zelfs 4,8% in de plus staat.

Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 sterste stijgers en dalers

Daarnaast staan evmos (EVMOS) en defichain (DFI) ook zo’n 4% in de plus. Voor sandbox (SAND) is dat 5% en voor thorchain (RUNE) zelfs bijna 10%. Arweave staat maar liefst 11% in de plus vandaag, maar het is vandaag terraclassicusd (USTC) die het verst in het groen staat. Dat is de recent gecrashte stablecoin van het Terra-ecosysteem. USTC staat 12% in de plus vandaag en zelfs 350% in de plus deze week. Met een prijs van $0,06 ligt de koers echter ver onder zijn ‘peg’ (koppeling) met $1.

Een reeks crypto uit de top 100 kleuren ook rood vandaag. Apecoin (APE), gate (GT) en chain (XCN) staan zo’n 3% in de min. Kucoin (KCS) en polygon (MATIC) dalen beide met bijna 4%. Nem (XEM) staat 6% in de min, tenset (10SET) 7% en theta fuel (TFUEL) 10%.

‘Geen ethereum ETF lancering in mei’, grote bank wijzigt standpunt
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto Insiders Premium voor crypto analyses

Wil jij diepgaandere crypto analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van crypto. Via Discord premium omgeving van Crypto Insiders kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie