Kevin Schijven Kevin Schijven
03/07/2022 10:58 5 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/07/2022 10:58

Crypto als Ethereum dalen fors, maar Terra Luna Classic stijgt hard

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Hoe volatiel wordt Bitcoin vandaag? LUNA en LUNC blijven alsmaar dalen

Foto: Matt Benzero/Shutterstock

Juni was weer een zeer bearish maand voor bitcoin (BTC), maar veel altcoins vingen nog zwaardere klappen. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies lag begin juni nog rond $1,28 biljoen en kon afgelopen week weer even boven $1 biljoen herstellen. De afgelopen dagen zakte de totale marktwaarde echter weer onder $1 biljoen en komt momenteel op $900 miljard uit.

Waarom Ethereum ETF’s groter kunnen worden dan Bitcoin
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum zakt met 42% in juni

Alhoewel ethereum (ETH) de afgelopen 24 uur met 2,2% is gestegen, staat de koers deze week maar liefst 15% in de min en deze maand zelfs 42% in de min. ETH lag begin juni nog boven $1.800 en werd een week geleden rond $1.250 afgewezen. Donderdag dipte ETH even onder $1.000, maar de koers consolideert sindsdien rond $1.050.

Advertentie

AVAX, DOT, BNB dalen 30+%

De rest van de grootste crypto kregen ook hevige klappen in juni, al waren ze iets minder zwaar. Avalanche (AVAX) staat vandaag 1% in de min, maar zelfs 25% in de min deze week. AVAX verloor 35% van zijn waarde in juni en komt momenteel op $16 uit.

Polkadot (DOT) staat al 17,6% in de min in vergelijking met afgelopen week en zelfs 32% in de min tegenover aan maand geleden. DOT komt momenteel op $6,7 uit, dezelfde prijs als 24 uur geleden.

Binance coin (BNB) steeg in de afgelopen 24 uur met 0,8% naar een prijs van $217. Toch is dat alsnog 9,5% in de min ten opzichte van een week geleden en zelfs 30% ten opzichte van een maand geleden.

Ethereum kosten exploderen door memecoins, waarom dit goed & slecht is
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

TRX, ADA, XRP, SOL dalen bijna 25%

Tron (TRX) zakt vandaag met 2% en deze week met 2,5% naar $0,06. Dat is bijna 25% onder de TRX prijs van een maand geleden.

Cardano (ADA) hield iets beter stand en staat vandaag 1% in de plus. Met een prijs van $0,448 staat ADA echter alsnog 10% in de min deze week en 24% in de min deze maand.

Ripple (XRP) zakte met maar liefst 15% afgelopen week, en 23% deze maand. XRP komt momenteel op $0,31 uit waarmee koers 0,5% in de plus vandaag staat.

Solana (SOL) staat vandaag 1,6% in de plus en komt op $32,7 uit. SOL kreeg een zware klap deze week ter verduren en zakte met maar liefst 22,5%. Toch kon SOL medio juni nog even hard stijgen, waardoor koers ‘slechtst’ 20% in de min staat ten opzichte van een maand geleden.

🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Meme coins hielden het best stand in juni

Een dergelijk patroon zien we bij dogecoin (DOGE). DOGE kon een week geleden nog hard stijgen waardoor de koers maar 21% in de min staat in juni. Toch zakt DOGE ook vandaag met 2% naar $0,65.

Shiba inu (SHIB) hield het best stand onder de grootse crypto in juni en maakte een week geleden ook nog een flinke sprong. Daardoor staat de koers ‘slechts’ 11,5% in de min staat ten opzichte van begin juni. Toch daalt SHIB deze week met 16% in de min naar $0,0000099.

Ethereum transactiekosten nemen hard af langverwachte update
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste dalers en stijgers

Problemen bij KuCoin zorgen ervoor dat de KCS token vandaag met 6% daalt naar $8,5. KCS staat deze week 23% in de min en maar liefst 52% in de min ten opzichte van een maand geleden. CEO Johnny Lyo ontkent de problemen en noemt het fear, uncertainty & doubt (FUD):

Daartegenover staat vandaag nem (XEM) 14% in de plus, synthetix (SNX) 15% en theta fuel (TFUEL) maar liefst 19%.

Sandbox (SAND), dash (DASH), decentraland (MANA), enjin coin (ENJ), aave (AAVE) staan allemaal echter 20% in de min deze week. Voor polygon (MATIC), graph (GRT) en waves (WAVES) is dat al 21%. Huobi (HT), zilliqa (ZIL), zcash (ZEC) en near (NEAR) dalen met 22%. Axie infinity (AXS) staat 23% in de min deze week, gala (GALA) 25% en thorchain (RUNE) zelfs 26%.

Over heel juni daalden veel crypto nog harder. Zcash (ZEC) staat 42% in de min ten opzichte van een maand geleden, monero (XMR) 43%, bitcoin cash (BCH) 45%, klay (KLAYTN) 46%, waves (WAVES) 47%, aave (AAVE) en chain (XCN) 49%. Voor kucoin token is dat dus 52% en voor defi chain (DFI) zelfs 62%.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Terra Luna Classic is hard aan het stijgen

Dan hebben we nog de recent ingestorte koers van terra (LUNA). De nieuwe LUNA token komt momenteel op $2,1 uit en staat daarmee deze week 6% in de plus. Dat is echter alsnog een daling van 70% in juni.

De oude LUNA token, terra luna classic (LUNC) staat daarentegen maar liefst 112% in de plus deze week en 24% in de plus deze maand. LUNC komt momenteel op $0,000125 uit, dat is een stijging van maar liefst 12.000% als je op de absolute dieptepunt kocht medio mei. Dat is echter alsnog 100% onder de prijs van voor de crash.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium voor crypto analyses

Wil jij diepgaandere crypto analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van crypto. Via Discord premium omgeving van Crypto Insiders kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie