Ivo Melchers Ivo Melchers
13/11/2022 07:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2022 07:01

Crypto markt komt sterker dan ooit terug volgens mede-oprichter BitMEX

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Het is momenteel een puinhoop op de markt van cryptocurrencies na het omvallen van FTX. De koersen zijn in elkaar gestort en het is afwachten hoe het domino-effect zal uitrollen. Crypto-leenplatform BlockFi is het eerste grote slachtoffer van de problemen rondom de cryptocurrency-exchange van Sam Bankman-fried (SBF). Het platform maakte op vrijdag namelijk bekend dat het alle opnames ‘tijdelijk’ moet pauzeren. Celsius, een andere crypto-leendienst had in juni ook ‘tijdelijk’ de opnames gepauzeerd, maar dat heeft uiteindelijk geleid tot een zogenoemd Chapter 11 faillissement.

In een nieuwe analyse van 9 november laat Arthur Hayes, mede-oprichter en voormalig CEO van BitMEX, weten dat hij vertrouwen heeft dat de crypto-markt zal herstellen na het drama van FTX. Volgens Hayes zal de markt sterker terugkomen dan ooit, maar hij verwacht wel dat enkele andere crypto platformen nog onder druk komen te staan. In de analyse geeft hij aan dat hij bullish is voor crypto in 2023, maar hij zei ook dat hij eerst nieuwe lows verwachtte. Inmiddels weten we dat zijn ‘voorspelling’ meteen uit was gekomen, aangezien bitcoin (BTC) diezelfde avond nog daalde tot een nieuwe low van $15.588 op Binance.

Volgens Hayes is de afwezigheid van een centrale entiteit zeer positief in het effectief resetten en herstellen van de markt:

‘’Maar het goede aan crypto is dat geen enkele centrale bank te hulp zal schieten met vers gedrukte fiat-shitcoins om de balansen van roekeloze bedrijven te versterken.’’

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Vertrouwenskwestie exchanges

De voormalig CEO van BitMEX benadrukt ook dat gecentraliseerde exchanges naar zijn mening altijd moeten omgaan met vertouwenskwesties:

‘’FTX was niet de eerste high-profile exchange die faalde en het zal ook niet de laatste zijn, maar tijdens dit alles werden blocks op de Bitcoin, Ethereum en alle andere blockchains nog steeds geproduceerd en geverifieerd. Gedecentraliseerd geld en financiën hebben en zullen blijven overleven en bloeien in het licht van de mislukkingen van gecentraliseerde entiteiten.’’

Het omvallen van FTX heeft ervoor gezorgd dat andere crypto exchanges hun reserves gaan blootstellen om op die manier een stukje vertrouwen te geven aan de gebruikers. Binance begon deze trend en inmiddels hebben andere exchanges als Crypto.com, Kucoin en OKX ook beloofd om proof-of-reserve te gaan hanteren.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie