Kevin Schijven Kevin Schijven
08/05/2023 10:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/05/2023 10:00

Crypto markt vangt forse klap, vooral memecoins als Pepe dalen flink

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Explosión del PEPE: implicaciones positivas y negativas para Ethereum

Foto: Jimmy Siu / Shutterstock.com

De crypto markt begint de tweede week van mei behoorlijk in het rood. Veel koersen uit de top 100 staan meer dan 5% in de min en voor een aantal is dat zelfs meer dan 10%. Vooral memecoins vangen vandaag klappen. Toch hebben we ook een enkele groene uitzondering in de top 100. De totale marktkapitalisatie van crypto daalt echter met 3,2% naar $1,19 biljoen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin koers weer onder $28.000

Bitcoin (BTC) tikte vrijdagnacht nog $29.800, maar duikt vanochtend alweer onder de $28.000. Bitcoin kwam zojuist zelfs even onder $27.800 uit, maar herstelt op het moment van schrijven naar $27.850. Toch is dat een daling van maar liefst 3,8% in de afgelopen 24 uur. De enorme drukte op het netwerk door de hype omtrent memecoins zorgt voor gigantische transactiekosten en zelfs Binance FUD.

Advertentie

Ethereum terug naar $1.850

Ethereum (ETH) ziet ook zijn transactiekosten enorm omhoogschieten door de speculatie omtrent deze memecoins. De kosten schieten zelfs naar het hoogste punt van dit jaar. De ether koers zakt echter met 3% naar $1.850.

Wachtrij om Ethereum-validator te worden stijgt enorm
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

XRP hardste daler in rode crypto top 10

Ook de rest van de top 10 grootste cryptovaluta kleurt rood. Binance (BNB), een exchange coin net als Bitget’s BGB, houdt ondanks de FUD het sterkst stand. Toch zakt de BNB koers met 2,5% naar $316. Dogecoin (DOGE) zakt al met 3% onder $0,075. Solana (SOL) verliest 3,5% van zijn waarde en komt op $21,3 uit.

Cardano (ADA) zakt al met 3,7% naar $0,367. Polygon (MATIC) en polkadot (DOT) staan beide maar liefst 4,3% in de min. Ripple (XRP) is echter de grootste verliezer uit de top 10 en daalt met 5,2% naar $0,435.

Worldcoin onthult nieuw Ethereum netwerk voor ‘echte mensen’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Pepe hardste daler crypto top 100

In de top 100 vinden we echter nog een grote reeks hardere dalers en veel koersen staan zelfs 6% of meer in de min. Het zijn vooral nieuwere munten die momenteel het hardst dalen. Conflux (CFX), immutablex (IMX) en mina (MINA), optimism (OP) en render (RNDR) staan alle vijf bijna 8% in de min.

Radix (RDX) en kaspa (KAS) dalen zelfs met zo’n 11%. De KAS koers lijkt hiermee elk moment uit de top 100 te vallen. Sui (SUI) staat vandaag al 12,5% in de min en zakt naar $1,15. Pepe (PEPE) is echter de grootste verliezer vandaat uit de top 100 en daalt met 13% naar $0,0000022.

Ook andere memecoins vangen klappen. Zo steeg noot (NOOT) nog keihard van het weekend, maar staat vandaag maar liefst 40% in de min.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Stacks enige harde stijger in crypto top 100

Toch hebben we een uitzondering in de top 100: stacks (STX). Stacks lijkt sterk te genieten van alle drukte op het Bitcoin netwerk en de STX koers stijgt daardoor met 9,3% naar naar $0,768.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie