Simon Bosch Simon Bosch
12/02/2024 20:17 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/02/2024 19:48

Crypto project draait dikke winst, maar niet met hun eigen token

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto project draait dikke winst, maar niet met hun eigen token

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

Vorig jaar bracht Solana (SOL) zijn eigen smartphone uit genaamd ‘Sage’. Na een moeizame start was deze telefoon plotseling razend populair; zó populair dat er al plannen waren voor een nieuw model. Inmiddels is de pre-orderfase begonnen, en Solana Mobile’s eerste verkoopdoel is al behaald.

Crypto ‘vampire’ aanvallen: een nieuw gevaar voor de industrie
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Nieuwe Solana-telefoon bereikt doel pre-orders

Solana Mobile heeft begin dit jaar een pre-orderpagina genaamd ‘Chapter 2’ online gezet, waarop de organisatie verklaart dat het minimaal 100.000 telefoons in de voorverkoop aan de man wil brengen om überhaupt met de ontwikkeling te beginnen. Daarna zou de smartphone in de eerste helft van 2025 beschikbaar komen. Het apparaat lijkt 450 Amerikaanse dollar te gaan kosten, wat een stuk goedkoper is dan de voorganger. Die kostte bij introductie namelijk 1.000 dollar.

Solana-medeoprichter Anatoly Yakovenko verklaarde aan CoinDesk dat het dit keer gemakkelijker zal zijn om de ontwikkeling en de productie op touw te zetten. Maandag stond namelijk in het teken van de honderdduizendste pre-order, waardoor de ontwikkelaars 45 miljoen dollar aan financiering hebben.

Er zijn al grote plannen voor het apparaat. Eén van de onderscheidende eigenschappen van de originele Saga-telefoon is de integratie van op de Solana-blockchain gebouwde decentrale applicaties (dApps). Dit heeft nogal wat potentie, en de ontwikkelaars beseffen zich dit.

Solana Mobile roept aan tot pre-orderen om de ‘appstore-duopolie te lijf te gaan’. Daarmee bedoelt het Apple’s AppStore en Google’s Play Store, die samen bijna de gehele mobiele app-markt in handen hebben. De ontwikkelaars hopen met deze onderscheidende eigenschap goed genoeg te concurreren met de grote jongens.

Concurrenten zoals Apple en Google stoppen veel tijd, geld en moeite in features zoals de camera, waardoor het lastig is om op die punten te concurreren. Speciale crypto-functies moet je niet zomaar op apparaten van de concurrentie kunnen krijgen. Bovendien vraagt de Solana-appwinkel geen commissies van 20% tot 30% van ontwikkelaars, zoals Apple en Google wel doen.

Advertentie

Solana Saga-smartphone alsnog groot succes

Het eerste apparaat bereikte met horten en stoten groot succes. Zo werden eind vorig jaar flinke beveiligingsproblemen gevonden, waardoor hackers de ingebouwde hardware wallet in theorie helemaal leeg konden roven.

Vlak hierna werd bekend dat de verkoopcijfers erg tegenvielen, alhoewel dit onder andere leek te komen door de hoge prijs. Solana ontkent zelf dat er überhaupt een beveiligingsprobleem is.

Toch werd de Saga-telefoon in december alsnog een groot succes. Kopers komen namelijk in aanmerking voor een airdrop van 30 miljoen BONK-tokens. Deze memecoin steeg in december enorm, waarna de ingebouwde wallet meer waard was dan de telefoon zelf. Hierdoor gingen ze plotseling als warme broodjes over de toonbank.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie