Ivo Melchers Ivo Melchers
21/09/2023 17:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2023 17:00

Crypto project stormt top 10 grootste munten binnen dankzij Telegram

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto project stormt top 10 grootste munten binnen dankzij Telegram

Foto: Primakov / Shutterstock.com

De grote jongens uit het crypto-ecosysteem hebben er een nieuwe concurrent bij. Toncoin (TON), het door Telegram ontwikkelde crypto-project, is de afgelopen weken enorm hard in waarde gestegen en nadert nu gevestigde namen als solana (SOL), cardano (ADA) en dogecoin (DOGE). Voor dit artikel nemen we de nieuwkomer onder de loep en verklaren we de recente prijsstijging.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat is toncoin?

Toncoin is de native crypto van ‘The Open Network’. Dit is een layer-1 blockchain dat bij zijn oprichting in 2018 nog bekend stond als ‘Telegram Open Network’. De populaire berichtendienst haalde in 2020 echter, na een aanklacht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), zijn handen van het project. Kort daarna werd de code overgenomen door de TON Foundation en werd het netwerk nieuw leven ingeblazen als The Open Network.

De blockchain maakt gebruik van het Proof-of-Stake (PoS) consensusmechanisme en is ontworpen voor razendsnelle en goedkope transacties. Het ecosysteem streeft ernaar een eenvoudige en intuïtieve gebruikerservaring te bieden, vergelijkbaar met die van populaire social media-applicaties zoals Telegram.

Advertisement

Koersstijging na bekendmaking Telegram wallet

In augustus handelde TON nog om en nabij de 1,20 dollar, maar deze week werd een piek van nipt onder de 2,60 dollar bereikt. Dit betreft een totale stijging van maar liefst 117 procent in ongeveer 7 weken tijd.

Vorige week werd het nieuws naar buiten gebracht dat een self-custody wallet, genaamd TON Space, is gelanceerd op Telegram en dus beschikbaar is voor de in totaal 800 miljoen gebruikers van het chatplatform.

Sindsdien is de koers in rap tempo de lucht in geschoten. Specifiek steeg de prijs in 1 week tijd met meer dan 40 procent. Tegelijkertijd gebeurde er weinig spannends bij de rest van de cryptomarkt, waardoor de koersstijging nóg indrukwekkender te noemen is.

Toncoin ondergaat momenteel een kleine correctie. Op het moment van schrijven staat de koers op 2,33 dollar, wat zo’n 10 procent lager is dan de piek van enkele dagen geleden.

Ondanks de lichte daling mag toncoin de 10e plek in beslag nemen als het gaat om de grootste cryptocurrencies van de industrie. Met een totale marktkapitalisatie van ongeveer 8 miljard dollar staat het nipt onder solana. Nog interessanter: het is slechts een bescheiden 10 procent verwijderd van cardano en dogecoin, die momenteel respectievelijk de 7e en 8e plaats innemen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement