Roy van Krieken Roy van Krieken
10/02/2024 15:19 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2024 12:28

Crypto teams die glimlachen halen 95% meer geld op

icon-altcoins
Altcoin nieuws
crypto-teams-ico

Foto: Shutterstock/Jacob Lund

In de wereld van initial coin offerings (ICOs) blijkt dat een vriendelijk gezicht meer waard kan zijn dan duizend woorden. Uit een recent onderzoek van economieprofessor Sinh Thoi Mai van de Hanken School of Economics in Finland komt naar voren dat ICO’s waarbij de teamleden op foto’s betrouwbaar overkomen, tot wel 95% meer investeringen aantrekken in vergelijking met ICOs waarbij dit minder het geval is. Deze bevindingen, gepubliceerd in het preprint-artikel “The Value of a Smile”, werpen een nieuw licht op de factoren die bijdragen aan het succes van crypto projecten

De kracht van vertrouwen

Het onderzoek toont aan dat de perceptie van betrouwbaarheid, gemeten aan de hand van de gezichtsuitdrukkingen op foto’s van ICO-teamleden, een significante impact heeft op het investeringsgedrag. ICO’s waarvan de teamleden hoog scoren op een schaal van betrouwbaarheid wisten gemiddeld ongeveer $2,91 miljoen meer op te halen dan die aan de onderkant van deze schaal. Deze opmerkelijke verschillen in investeringen suggereren dat de eerste indrukken van potentiële investeerders aanzienlijk kunnen bijdragen aan het financiële succes van een ICO.

“De resultaten laten een positieve correlatie zien tussen gezichtsbetrouwbaarheid en investeringen, waarbij het gemiddelde opgehaalde kapitaal ongeveer $2,91 miljoen (95%) verschilt tussen het bovenste en onderste kwintiel van ICO’s gerangschikt naar betrouwbaarheid. Opmerkelijk is dat deze waargenomen betrouwbaarheid geen verband houdt met de prestaties na de ICO.”

Hoewel een betrouwbare uitstraling de deur opent naar hogere investeringen, vond professor Mai dus geen positief verband tussen de waargenomen betrouwbaarheid en de prestaties van de token na de ICO.

Integendeel, er is zelfs een negatieve associatie met de cumulatieve rendementen van de token in de drie maanden volgend op de notering op beurzen. Dit suggereert dat investeerders mogelijk de waarde van ICO’s met ‘betrouwbare’ gezichten overschatten, wat leidt tot snelle verkoop in de hoop verliezen te beperken of niet-gerealiseerde winsten veilig te stellen.

Minder informatie, meer glimlachen

Het onderzoek benadrukt ook dat de invloed van betrouwbaar ogende teamleden groter is in situaties waar minder technische informatie beschikbaar is. Dit kan betekenen dat investeerders met minder technische kennis eerder geneigd zijn om andere indicatoren, zoals een vertrouwenwekkende glimlach, als betekenisvol te beschouwen.

Dit fascinerende onderzoek onthult dat, ondanks het gebrek aan wetenschappelijk bewijs dat mensen die glimlachen daadwerkelijk betrouwbaarder zijn, de perceptie van betrouwbaarheid een krachtige rol speelt in de aantrekkelijkheid van crypto projecten. Echter, het biedt op geen enkele manier een garantie voor succes. Laat je dus niet foppen door een fijne glimlach.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie