Tim Kamp Tim Kamp
01/01/2024 08:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/12/2023 17:46

Crypto topmannen voorspellen de markt in 2024

Bitcoin-BTC XRP-XRP
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto topmannen voorspellen de markt in 2024

Foto: Zakharchuk/Shutterstock

De crypto wereld maakt zich klaar voor een volledige heropleving in 2024. Vooraanstaande influencers in de sector hebben hun prognoses voor het komende jaar gedeeld. Het belooft een fascinerende periode te worden met opmerkelijke trends.

Crypto Ontbijt: Bitcoin halving wordt gevierd door investeerders
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Regelgeving neemt een grote sprong voorwaarts

Julian Sawyer, CEO van institutionele cryptobeheerder Zodia Custody, voorspelt dat stablecoins in het komende jaar een echte digitale valuta zullen worden. Daarmee denk hij dat het niet langer slechts een afwikkelingsinstrument of een toegangspoort tot en vanaf cryptomunten zal zijn.

Regelgevende ontwikkelingen spelen hierbij een cruciale rol, waaronder het voornemen van de Britse regering om stablecoins volgend jaar als een wettig betaalmiddel te erkennen. De MiCA-wetgeving van de Europese Unie stelt strikte nalevingsregels vast, wat het vertrouwen van investeerders zal vergroten en de acceptatie van stablecoins zal bevorderen.

Andrew Whitworth, beleidsdirecteur EMEA bij Ripple, wijst op de significante mijlpalen die in 2023 zijn bereikt op het gebied van regelgeving in Europa en het Midden-Oosten. In 2024 zal de focus liggen op het afronden en implementeren van deze regelgeving.

“We hopen dat 2024 een nieuwe ‘crypto lente’ zal brengen, met regelgevende vooruitgang, gebaseerd op samenwerking in de particuliere sector en nieuwe verbindingen tussen academie, publieke en private sectoren.”

Advertentie

Bitcoin halving & spot ETF

“De goedkeuring van meerdere Bitcoin ETF’s zal de markt opwekken, mogelijk zonder de onmiddellijke impact waar sommigen op hopen. Bovendien zullen factoren zoals de halvering van bitcoin (BTC) in april 2024 en een groeiende erkenning van het potentieel van crypto door institutionele investeerders de markt verder stimuleren.” Aldus XBTO Global-CEO Philippe Bekhazi.

Samantha Yap, CEO van Yap Global, spreekt van het herstel van crypto in 2023. Daarmee zou de basis zijn gelegd voor de volgende bull run.

“Terwijl de industrie nog steeds te maken had met de ineenstorting van FTX, veegde het einde van het proces van Sam Bankman-Fried het bord schoon en verschoof het de aandacht naar de bouwers.”

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie