Kevin Schijven Kevin Schijven
09/01/2023 11:15 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2023 11:15

Crypto uitbraak: Cardano stijgt 15%, Solana 20% en Zilliqa zelfs 50%

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto analisten waarschuwen: deze koers kan hard dalen

Foto: Have a nice day Photo/Shutterstock

 

Alhoewel de meeste crypto al een voorzichtige opwaartse trend tonen sinds de jaarwisseling, bleef het afgelopen week nog relatief rustig. Deze week belooft er gelijk anders uit te zien, veel koersen begonnen gisterenavond namelijk hard te stijgen. Meerdere cryptomunten staan vanochtend dik in de de plus en we hebben zelfs een aantal grote uitschieters.

De markt begint voorzichtig over een zogenaamd altcoin seizoen, of altseizoen te praten, maar sommige analisten waarschuwen dat deze relief rally snel voorbij kan zijn. Desondanks stijgt de totale marktkapitalisatie met 3,6% naar $889 miljard.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers terug boven 17.000

Bitcoin (BTC) kon afgelopen weekend eindelijk uit het bereik onder $17.000 breken. Desondanks blijft de BTC koers vandaag in vergelijking met een groot aantal altcoins achter. Toch staat bitcoin met een prijs van $17.270 vandaag 1,9% in de plus. Analisten lijken echter zeer over verdeeld te zijn welke richting de koers zal vervolgen. Zo waarschuwen de analisten van Crypto Insiders voor een snelle omkeer.

Advertentie

Ethereum koers breekt $1.300

Ethereum (ETH) trekt al sterker aan en doorbrak afgelopen nacht voor het eerst sinds medio december de $1.300. Op het moment van schrijven stijgt ether zelfs naar $1.325 waarmee de koers vandaag 4,9% in de plus staat. Ondertussen lijkt de de volgende grote Ethereum update, ‘Shanghai’, steeds dichterbij te komen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

BNB, XRP, DOGE, MATIC allemaal in de plus

Ripple (XRP) blijft ook iets achter vandaag, maar staat met $0,35 alsnog 3,3% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden. Binance coin (BNB) stoeit weer met de $280 en staat daarmee al 6,9% in de plus vandaag.

Dogecoin (DOGE) en polygon (MATIC) trekken nog iets sterker aan en staan beide zelfs 7,5% in de plus. DOGE stijgt naar $0,077 en MATIC naar $0,086.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano koers stijgt met bijna 15%

Maar het is cardano (ADA) die vandaag de show steelt in de top 10 en weer dogecoin inhaalt. ADA tikte afgelopen nacht kort $0,34 aan en heeft vanochtend wat moeite om boven $0,33 stand te houden en zakt naar $0,325. Toch staat ADA maar liefst 14,5% in de plus vandaag.

Goed nieuws: Ethereum krijgt eigen ETF na goedkeuring in Hongkong
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Solana koers stijgt met 21%

Toch hebben we vlak buiten de top 10 een nog hardere stijger: solana (SOL). Terwijl de markt onlangs nog riep dat SOL naar $0 zou kelderen, staat de koers vandaag maar liefst 21% in de plus en zelfs 65% in de plus in 2023. SOL probeert momenteel de $16,5 te pakken.

Ethereum op weg om dit jaar $1 miljard winst te draaien
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste stijgers

In de top 100 vinden we nog meer flinke stijgers vandaag. Zo staan fantom (FTM), filecoin (FIL) en bitdao (BIT) 10% in de plus. Voor frax share (FXS) en klaytn (KLAY) is dat al bijna 11%. Apecoin (APE) stijgt met 12%, en flow (FLOW), decentraland (MANA) en cosmos (ATOM) met 13%.

Maker (MKR) en curve (CRV) staan al 14% in de plus vandaag. Sandbox (SAND) en rocket pool (RPL) stijgen beide met 14,5%. Immutablex (IMX) staat 17% in de plus en lido (LDO) maar liefst 21,5%.

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Zilliqa koers stijgt met 51%

Tot slot hebben we nog de grote winnaar van de dag: zilliqa (ZIL). De ZIL koers staat vandaag een bizarre 51% in de plus en komt op het moment van schrijven uit op $0,027.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie