Ivo Melchers Ivo Melchers
09/11/2023 20:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2023 14:52

Crypto vermogen Donald Trump bereikt indrukwekkende mijlpaal

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto vermogen Donald Trump bereikt indrukwekkende mijlpaal

Foto: Evan El-Amin/Shutterstock

Donald Trump, de voormalig Amerikaanse president, ziet zijn crypto portfolio tot een nieuwe mijlpaal stijgen dankzij de stijgende koersen in de industrie. Blockchain-analysebedrijf Arkham Intelligence identificeerde in augustus al de wallet van de Republikein en dus is het crypto-vermogen volledig inzichtelijk. Hoeveel dollar bezit Trump momenteel aan crypto?

Altcoins lopen achter op bitcoin, ‘maar dat kan snel veranderen’
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Crypto verdiensten Trump

In augustus onthulde financiële documenten dat Trump voor 2,8 miljoen dollar aan crypto in handen had. Dit vermogen bleek bovendien vrijwel volledig afkomstig te zijn uit royalty’s van zijn succesvolle non-fungible token (NFT) collecties die heeft gelanceerd. Vorig jaar december bracht Trump zijn eerste collectie uit en vanwege het enorme succes was het in april van dit jaar tijd voor een tweede serie.

Na de publicatie van de financiële documenten in augustus kwam Arkham Intelligence al snel erachter welke wallet tot de presidentskandidaat behoort. Op het platform is te zien dat de totale waarde van Trump’s wallet momenteel nipt onder de 3,1 miljoen dollar bedraagt.

Ethereum (ETH) is veruit de grootste holding van Trump. In totaal heeft hij maar liefst 1.555 ETH in handen. Tegen de huidige ethereum koers draagt dit een waarde van 2,98 miljoen dollar. Ook bezit Trump onder andere 36.157 wrapped ether (wETH), ter waarde van iets meer dan 69.000 dollar, en 4.235 polygon (MATIC), ter waarde van bijna 3.500 dollar.

Vorige week stond de totale waarde van Trump’s wallet nog gelijk aan 2,9 miljoen dollar. Dit betekent dat Trump maar liefst 200.000 dollar heeft ‘verdiend’ in slechts een week tijd. In de afgelopen 24 uur is de totale waarde van Trump’s crypto-bezit gestegen met 15.000 dollar.

Natuurlijk moet erbij vermeld worden dat het hier betrekking heeft op een ongerealiseerde winst. Pas wanneer Trump verkoopt profiteert hij daadwerkelijk van de stijgende koersen.

Advertentie

Bitcoin criticus

Het zal interessant worden om in de gaten te houden of en wanneer Trump (een deel van) zijn digitale activa op de markt zal dumpen. In het verleden heeft hij vaker aangegeven geen fan te zijn van bitcoin (BTC) of andere cryptomunten. Om die reden is het opmerkelijk dat hij nog geen afstand heeft genomen van zijn enorme crypto-stapel.

Dankzij de transparante aard van de blockchain kunnen we nu in ieder geval in de gaten houden wat de 45e president van de Verenigde Staten met zijn digitale activa uitspookt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie