Ivo Melchers Ivo Melchers
09/11/2023 20:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2023 14:52

Crypto vermogen Donald Trump bereikt indrukwekkende mijlpaal

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto vermogen Donald Trump bereikt indrukwekkende mijlpaal

Foto: Evan El-Amin/Shutterstock

Donald Trump, de voormalig Amerikaanse president, ziet zijn crypto portfolio tot een nieuwe mijlpaal stijgen dankzij de stijgende koersen in de industrie. Blockchain-analysebedrijf Arkham Intelligence identificeerde in augustus al de wallet van de Republikein en dus is het crypto-vermogen volledig inzichtelijk. Hoeveel dollar bezit Trump momenteel aan crypto?

Ethereum-ETF lancering nadert: cryptomarkt op randje van uitbraak
Ethereum-ETF lancering nadert: cryptomarkt op randje van uitbraak

Crypto verdiensten Trump

In augustus onthulde financiële documenten dat Trump voor 2,8 miljoen dollar aan crypto in handen had. Dit vermogen bleek bovendien vrijwel volledig afkomstig te zijn uit royalty’s van zijn succesvolle non-fungible token (NFT) collecties die heeft gelanceerd. Vorig jaar december bracht Trump zijn eerste collectie uit en vanwege het enorme succes was het in april van dit jaar tijd voor een tweede serie.

Na de publicatie van de financiële documenten in augustus kwam Arkham Intelligence al snel erachter welke wallet tot de presidentskandidaat behoort. Op het platform is te zien dat de totale waarde van Trump’s wallet momenteel nipt onder de 3,1 miljoen dollar bedraagt.

Ethereum (ETH) is veruit de grootste holding van Trump. In totaal heeft hij maar liefst 1.555 ETH in handen. Tegen de huidige ethereum koers draagt dit een waarde van 2,98 miljoen dollar. Ook bezit Trump onder andere 36.157 wrapped ether (wETH), ter waarde van iets meer dan 69.000 dollar, en 4.235 polygon (MATIC), ter waarde van bijna 3.500 dollar.

Vorige week stond de totale waarde van Trump’s wallet nog gelijk aan 2,9 miljoen dollar. Dit betekent dat Trump maar liefst 200.000 dollar heeft ‘verdiend’ in slechts een week tijd. In de afgelopen 24 uur is de totale waarde van Trump’s crypto-bezit gestegen met 15.000 dollar.

Natuurlijk moet erbij vermeld worden dat het hier betrekking heeft op een ongerealiseerde winst. Pas wanneer Trump verkoopt profiteert hij daadwerkelijk van de stijgende koersen.

Advertentie

Bitcoin criticus

Het zal interessant worden om in de gaten te houden of en wanneer Trump (een deel van) zijn digitale activa op de markt zal dumpen. In het verleden heeft hij vaker aangegeven geen fan te zijn van bitcoin (BTC) of andere cryptomunten. Om die reden is het opmerkelijk dat hij nog geen afstand heeft genomen van zijn enorme crypto-stapel.

Dankzij de transparante aard van de blockchain kunnen we nu in ieder geval in de gaten houden wat de 45e president van de Verenigde Staten met zijn digitale activa uitspookt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie