Simon Bosch Simon Bosch
06/01/2024 21:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2024 19:57

Crypto whales versturen miljoenen aan dogecoin op weg naar maanlanding

Dogecoin-DOGE
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto whales versturen miljoenen aan dogecoin op weg naar maanlanding

Foto: ADVTP/Shutterstock

De afgelopen paar maanden zijn de koersen van veel cryptocurrencies drastisch gestegen, maar de dogecoin koers bleef een beetje beteugeld. Eerder deze week verstuurden dogecoin whales plotseling grote bedragen. Het heeft misschien te maken met de bijzondere aan dogecoin (DOGE) gekoppelde maanlanding.

VeChain en UFC lanceren unieke ‘getokeniseerde handschoenen’
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Enorm veel DOGE verstuurd naar exchanges

Op sociale mediaplatform X waarschuwde Whale Alert op 1 januari dat een onbekend walletadres bijna 57 miljoen DOGE ter waarde van 5 miljoen dollar naar Coinbase heeft verstuurd. Op 4 januari kwam hier een transactie van precies 300 miljoen DOGE naar Binance bij. Die middag volgden transacties van ruim 307 miljoen DOGE (25 miljoen dollar) en 883 miljoen DOGE (73 miljoen dollar).

Whale Alert haalt deze informatie uit on-chain data. Zoals meestal hebben we hierdoor maar weinig details over de transacties. Wel kunnen we in dit geval externe factoren aan de transacties koppelen als mogelijke beweegreden voor de whales.

Advertentie

Dogecoin letterlijk naar de maan

SpaceX zal namelijk op 3 februari een raket naar de maan sturen met daarin een satelliet. Het apparaat draagt de naam Doge-1. SpaceX-topman Elon Musk onthulde in 2021 al het plan voor de lancering, die bovendien volledig met DOGE gefinancierd is.

Het is bovendien niet de enige ruimtemissie waar de memecoin bij betrokken is. Er zal namelijk niet alleen een satelliet naar de maan worden gezonden, maar ook een maanwagentje genaamd de Peregrine Lunar Lander. Hier zit onder andere een tijdscapsule in, met daarin naast aan Bitcoin (BTC) gerelateerde voorwerpen ook een fysiek dogecoin-muntje.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Dogecoin sell-the-news nieuws?

Mochten de overboekingen inderdaad te maken hebben met de maanmissies, dan zouden de verkopen op een sell-the-news-situatie kunnen duiden. Het zou uiteraard ook iets anders kunnen signaleren.

Als de whales nu zouden verkopen, dan hebben ze in ieder geval de top gemist als ze al langer hun coins hebben aangehouden. De piek was namelijk al in mei 2021, en daarna bevond de koers zich in een zware neerwaartse trend van 93% van de piek naar de bodem. Dogecoin steeg in 2023 met ongeveer 96% ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie