Kevin Schijven Kevin Schijven
14/06/2022 10:26 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/06/2022 10:26

Crypto zakt onder $1 Biljoen, maar Koersen als Cardano stijgen flink

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Cardano analyse: ADA koers storm mogelijk snel af op bodem

Foto: D.Prpic/Shutterstock

Afgelopen weekend vingen de meeste altcoins hardere klappen dan bitcoin (BTC). De BTC koers maakte vanochtend een klein herstel, maar staat daarmee alsnog diep in het rood. Meerdere andere grote cryptocurrencies konden daarentegen al een veel sterkere bounce maken.

Veel crypto zien een kleine opleving en dat betekent dat we mogelijk voor nu een bodem hebben bereikt. Een echte trendommekeer lijkt echter nog ver weg te zijn en de koersen kunnen de komende nog altijd dieper zakken. Ondertussen komt de totale marktkapitalisatie nu zelfs onder $1 biljoen uit.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ethereum stuitert terug naar dezelfde prijs

Alhoewel ethereum (ETH) gisteren al paar keer onder $1.200 dipte, vond de koers gisteren hier support. Echter zakte de ether koers hier afgelopen nacht toch doorheen en kelderde helemaal naar $1.100. Op meerdere beurzen dipte de koers nog dieper, zelfs onder $1.000. Vervolgens maakte ETH een flinke bounce en heroverde vanochtend vroeg weer de $1.200. Daarmee komt ETH weer op dezelfde prijs uit als 24 uur geleden. Desondanks staat ETH alsnog 34% in de min ten opzichte van een week geleden en ziet het er niet al te stabiel uit.

Advertentie

TRX in de min, BNB en XRP licht in de plus

Tron (TRX) kon vanochtend niet aan deze bounce vasthouden en daalt op het moment van schrijven richting $0,06 waarmee koers 5,5% in de min staat. Binance coin (BNB) toont een vergelijkbare stuiter als ether, maar werd al driemaal in de afgelopen 24 uur op $230 afgewezen. Toch staat BNB met een prijs van $227 1% in de plus vandaag. Ripple (XRP) maakte ook een vergelijkbare bounce en staat met een prijs van $0,32 momenteel 1,5% in de plus.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

DOGE en SHIB maken sterkere bounce

Dogecoin (DOGE) maakte al een iets sterkere stuiter vanochtend, maar kwam niet verder dan $0,58 en zakt nu naar $0,56 waarmee koers alsnog 3,5% in de plus staat vandaag. Shiba inu (SHIB) begon gisterenavond al flink te stijgen en de stuiter van vanochtend brengt SHIB naar een prijs van $0,00000823 waarmee koers al 8,5% in de plus staat.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

SOL, AVAX, DOT, ADA flink in de plus

Dan lopen de groene cijfers snel op. Solana (SOL) zakt momenteel onder $30, maar staat maar liefst 11% in de plus vandaag. Avalanche (AVAX) staat ook 11% in de plus en komt nu op $16,6 uit. Polkadot (DOT) staat al 11,3% in de plus en duwt momenteel tegen weerstand rond $7,5 aan. Cardano (ADA) is de hardste stijger vandaag onder de grootste crypto en staat zelfs 11,4% in de plus, al zakt de koers momenteel weer onder $0,5.

Goed nieuws: Ethereum krijgt eigen ETF na goedkeuring in Hongkong
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste stijgers

In de top 100 grootste crypto kunnen we een aantal cyrpto vinden die nog grotere stuiters maken. Enjin coin (ENJ) staat 9% in de plus, okb (OKB) 10% en kusama (KSM) 11%. Chainlink (LINK), axie infinity (AXS) en elrond (EGLD) staan al 13% in de plus. Stepn (GMT) is met 14% gestegen, gala (GALA) en bitcoin sv (BSV) met 16% en theta (THETA) met 17%. Dan hebben we nog fantom (FTM) die 18% in de plus staat en quant (QNT) 19%. De winnaar van vandaag is helium (HNT) die maar liefst 29% in ’t groen staat vandaag en momenteel met $10 stoeit.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto top 100 hardste dalers

Echter kleurt lang niet alles groen vandaag. Niet alleen bitcoin en tron staan flink in de min, ook privacy coins als zcash (ZEC) en monero (XMR) dalen flink. ZEC staat 7% in de min en XMR zelfs 12%. De grootste verliezer vandaag is echter chain (XCN). Alhoewel XCN een stuiter zojuist maakte naar $0,63, staat de koers daarmee alsnog 55% in de min vandaag.

Crypto Insiders Premium voor crypto analyses

Wil jij diepgaandere crypto analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven. In de premium omgeving van Crypto Insiders worden later vandaag nog diepgaandere analyses gedeeld.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie