Rico Engelbarts
02/08/2018 17:13 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2024 12:02

Cryptocurrency-analist eToro: Litecoin-prijs slechts schijntje van echte waarde

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Mati Greenspan, Senior Market Analyst bij eToro, heeft op 1 augustus een rapport gepubliceerd met daarin een analyse van een van ‘s werelds grootste cryptocurrencies; Litecoin (LTC). In de samenvatting op de eerste pagina van het 8 pagina’s tellende rapport staat het volgende:

Als Bitcoin het digitale goud is, dan is Litecoin het digitale zilver. Litecoin is veruit een van de meest gevestigde netwerken in de crypto-ruimte. Het wordt al door velen gebruikt als een oppot- en ruilmiddel en zou daarom als geld beschouwd kunnen worden. Bovendien maken de baanbrekende partnerships die worden gevormd door de Litecoin Foundation, deze crypto op voor succes op de lange termijn. Volgens de statistieken die we hebben geanalyseerd is de prijs waar LTC momenteel voor verhandeld wordt slecht een schijntje van wat het zou moeten zijn.

Greenspan baseert deze beoordeling op verschillende technische en fundamentele factoren zoals use-cases, recente ontwikkelingen en beleggingsrisico’s.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Use-cases

Volgens het rapport zijn Litcoin en Bitcoin qua concept vergelijkbaar en dus ook in gebruik. Maar in tegenstelling tot BTC blijkt LTC transacties aan te bieden die lagere kosten en hogere snelheden met zich meebrengen.

Als een valuta kan LTC fungeren als een oppotmiddel, rekeneenheid en ruilmiddel. De drie use-cases die een valuta definiëren

Advertentie

Recente ontwikkelingen

Vorige maand verwierf de Litecoin Foundation door een overeenkomst met TokenPay een aandeel van 10% bij een Duitse bank. Het doel hiervan was om de adoptie van cryptocurrency te bevorderen.
In zijn analyse nam Greenspan een toegenomen acceptatiegraad van Litecoin waar, door veel bedrijven retailers en exchanges. Enkele voorbeelden die hij in zijn rapport noemt zijn Alza.cz, Wirex, eGifter, CheapAir en TapJets, die allen Litecoin-betalingen accepteren.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Beleggingsrisico’s

Volgens Greenspan brengt de handel in cryptocurrencies een behoorlijke hoeveelheid risico’s met zich mee vanwege het vluchtige karakter ervan, maar het kan tegelijkertijd ook winstgevend zijn. Hoge volatiliteit in de cryptomarkt is ook geen onbekende voor Litecoin.
Greenspan benadrukte dat het belangrijk is om beleggingsdoelen, methodologie en ervaringsniveau zorgvuldig te beoordelen voordat men besluit te gaan beleggen in een nieuwe markt. Hij raadt mensen aan om niet maar dan 20% van hun portefeuille aan cryptocurrencies toe te wijzen, en alleen geld te investeren dat men kán verliezen, mochten ze het verliezen.
Op de website van eToro staan ook eerder gepubliceerde onderzoeksartikelen van NEO, EOS, Dash (DASH), Stellar (XLM), Cardano (ADA).
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.


eToro is een multi-asset beleggingsplatform. De waarde van je beleggingen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal is in gevaar.

76% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen.

Cryptoasset beleggen is zeer volatiel en ongereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en geeft geen verklaring en aanvaardt geen aansprakelijkheid met betrekking tot de juistheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is opgesteld door onze partner met behulp van openbaar beschikbare niet-entiteit specifieke informatie over eToro.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie