Cryptocurrency-analist eToro: Litecoin-prijs slechts schijntje van echte waarde

0

Mati Greenspan, Senior Market Analyst bij eToro, heeft op 1 augustus een rapport gepubliceerd met daarin een analyse van een van ‘s werelds grootste cryptocurrencies; Litecoin (LTC). In de samenvatting op de eerste pagina van het 8 pagina’s tellende rapport staat het volgende:

Als Bitcoin het digitale goud is, dan is Litecoin het digitale zilver. Litecoin is veruit een van de meest gevestigde netwerken in de crypto-ruimte. Het wordt al door velen gebruikt als een oppot- en ruilmiddel en zou daarom als geld beschouwd kunnen worden. Bovendien maken de baanbrekende partnerships die worden gevormd door de Litecoin Foundation, deze crypto op voor succes op de lange termijn. Volgens de statistieken die we hebben geanalyseerd is de prijs waar LTC momenteel voor verhandeld wordt slecht een schijntje van wat het zou moeten zijn.

Greenspan baseert deze beoordeling op verschillende technische en fundamentele factoren zoals use-cases, recente ontwikkelingen en beleggingsrisico’s.

Use-cases

Volgens het rapport zijn Litcoin en Bitcoin qua concept vergelijkbaar en dus ook in gebruik. Maar in tegenstelling tot BTC blijkt LTC transacties aan te bieden die lagere kosten en hogere snelheden met zich meebrengen.

Als een valuta kan LTC fungeren als een oppotmiddel, rekeneenheid en ruilmiddel. De drie use-cases die een valuta definiëren

Recente ontwikkelingen

Vorige maand verwierf de Litecoin Foundation door een overeenkomst met TokenPay een aandeel van 10% bij een Duitse bank. Het doel hiervan was om de adoptie van cryptocurrency te bevorderen.

In zijn analyse nam Greenspan een toegenomen acceptatiegraad van Litecoin waar, door veel bedrijven retailers en exchanges. Enkele voorbeelden die hij in zijn rapport noemt zijn Alza.cz, Wirex, eGifter, CheapAir en TapJets, die allen Litecoin-betalingen accepteren.

Beleggingsrisico’s

Volgens Greenspan brengt de handel in cryptocurrencies een behoorlijke hoeveelheid risico’s met zich mee vanwege het vluchtige karakter ervan, maar het kan tegelijkertijd ook winstgevend zijn. Hoge volatiliteit in de cryptomarkt is ook geen onbekende voor Litecoin.

Greenspan benadrukte dat het belangrijk is om beleggingsdoelen, methodologie en ervaringsniveau zorgvuldig te beoordelen voordat men besluit te gaan beleggen in een nieuwe markt. Hij raadt mensen aan om niet maar dan 20% van hun portefeuille aan cryptocurrencies toe te wijzen, en alleen geld te investeren dat men kán verliezen, mochten ze het verliezen.

Op de website van eToro staan ook eerder gepubliceerde onderzoeksartikelen van NEO, EOS, Dash (DASH), Stellar (XLM), Cardano (ADA).

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws