Simon Bosch Simon Bosch
31/05/2024 21:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2024 20:02

Cryptomarkt houdt adem in: $875 miljoen komt in juni vrij

Avalanche-AVAX dYdX-DYDX Arbitrum-ARB XRP-XRP Solana-SOL more-coins-icon
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Cryptomarkt houdt adem in: $875 miljoen komt in juni vrij

Foto: ST House Studio/Shutterstock

In de traditionele financiële wereld heb je het verwateren van aandelen, in crypto-land heb je token unlocks. Dit is een belangrijke manier van oprichters om hun project te blijven financieren. Ook aankomende maand vinden een aantal grote token unlocks plaats, met een totale waarde van enkele miljarden.

Cryptobeurs Coinbase krijgt miljoenenboete wegens ‘risicovolle’ klanten
Cryptobeurs Coinbase krijgt miljoenenboete wegens 'risicovolle' klanten

Grootste unlocks van worldcoin en solana

Uit een onderzoek van TokenUnlocks blijkt dat aankomende juni weer een hoop tokens worden uit de digitale kluis van ontwikkelaars worden gehaald. Dat wil niet zeggen dat ze direct worden verkocht, in plaats daarvan mogen de projecten ze na de ontsluiting versturen naar de ontwikkelaars en hun adviseurs. Het staat dus niet vast dat de tokens op de markt gedumpt zullen worden.

Volgens de onderzoekers zal juni goed zijn voor 3,01 miljard dollar aan unlocks. Een klein aantal projecten vormt het leeuwendeel hiervan, de 15 grootste projecten zullen namelijk ruim 1,95 miljard dollar aan tokens beschikbaar stellen.

Worldcoin (WLD) en solana (SOL) zijn hier met ruime afstand de grootste in, met respectievelijk ruim 476 miljoen dollar en 397 miljoen dollar aan nieuw beschikbare tokens. Daarna dalen de bedragen aanzienlijk. De eerstvolgende twee zijn namelijk arbitrum (ARB) en avalanche (AVAX) met unlocks van respectievelijk 122 miljoen dollar en 120 miljoen dollar.

Advertentie

Percentages token unlocks ook belangrijk

Nog opvallender is het percentage van de tokens dat beschikbaar gesteld zal worden. Van Worldcoin is het maar liefst 44% van het circulerende aanbod. Dat komt vermoedelijk doordat dit project nog erg jong is en pas in de zomer van 2023 zijn initial coin offering (ICO) hield. Toch is het een erg hoog percentage, want worldcoin staat inmiddels op de negentigste plaats op het vlak van marktwaarde.

Het percentage van solana bevestigt dit, dat ligt namelijk op slechts 0,5% van het uitstaande aanbod. Ook vrij hoog zijn de uitgiften van decentralized finance (DeFi) platform dYdX en space ID (ID), die maken respectievelijk 12% en 18% van het huidige circulerende aanbod vrij.

Dit soort unlocks komen vaak voor. In maart was Arbitrum aan de beurt met een unlock van maar liefst 2,3 miljard dollar, wat misschien de flinke daling van 60% in de hierop volgende maanden verklaart. Een andere beruchte coin is Ripple’s XRP, elke maand komt namelijk 1 miljard dollar aan coins vrij.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie