Simon Bosch Simon Bosch
31/05/2024 21:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2024 20:02

Cryptomarkt houdt adem in: $875 miljoen komt in juni vrij

Solana-SOL XRP-XRP Avalanche-AVAX Arbitrum-ARB dYdX-DYDX more-coins-icon
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cryptomarkt houdt adem in: $875 miljoen komt in juni vrij

Foto: ST House Studio/Shutterstock

In de traditionele financiële wereld heb je het verwateren van aandelen, in crypto-land heb je token unlocks. Dit is een belangrijke manier van oprichters om hun project te blijven financieren. Ook aankomende maand vinden een aantal grote token unlocks plaats, met een totale waarde van enkele miljarden.

4 grote altcoins maken snoekduik na bijzonder nieuws van Binance
4 grote altcoins maken snoekduik na bijzonder nieuws van Binance

Grootste unlocks van worldcoin en solana

Uit een onderzoek van TokenUnlocks blijkt dat aankomende juni weer een hoop tokens worden uit de digitale kluis van ontwikkelaars worden gehaald. Dat wil niet zeggen dat ze direct worden verkocht, in plaats daarvan mogen de projecten ze na de ontsluiting versturen naar de ontwikkelaars en hun adviseurs. Het staat dus niet vast dat de tokens op de markt gedumpt zullen worden.

Volgens de onderzoekers zal juni goed zijn voor 3,01 miljard dollar aan unlocks. Een klein aantal projecten vormt het leeuwendeel hiervan, de 15 grootste projecten zullen namelijk ruim 1,95 miljard dollar aan tokens beschikbaar stellen.

Worldcoin (WLD) en solana (SOL) zijn hier met ruime afstand de grootste in, met respectievelijk ruim 476 miljoen dollar en 397 miljoen dollar aan nieuw beschikbare tokens. Daarna dalen de bedragen aanzienlijk. De eerstvolgende twee zijn namelijk arbitrum (ARB) en avalanche (AVAX) met unlocks van respectievelijk 122 miljoen dollar en 120 miljoen dollar.

Advertentie

Percentages token unlocks ook belangrijk

Nog opvallender is het percentage van de tokens dat beschikbaar gesteld zal worden. Van Worldcoin is het maar liefst 44% van het circulerende aanbod. Dat komt vermoedelijk doordat dit project nog erg jong is en pas in de zomer van 2023 zijn initial coin offering (ICO) hield. Toch is het een erg hoog percentage, want worldcoin staat inmiddels op de negentigste plaats op het vlak van marktwaarde.

Het percentage van solana bevestigt dit, dat ligt namelijk op slechts 0,5% van het uitstaande aanbod. Ook vrij hoog zijn de uitgiften van decentralized finance (DeFi) platform dYdX en space ID (ID), die maken respectievelijk 12% en 18% van het huidige circulerende aanbod vrij.

Dit soort unlocks komen vaak voor. In maart was Arbitrum aan de beurt met een unlock van maar liefst 2,3 miljard dollar, wat misschien de flinke daling van 60% in de hierop volgende maanden verklaart. Een andere beruchte coin is Ripple’s XRP, elke maand komt namelijk 1 miljard dollar aan coins vrij.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie