Ivo Melchers Ivo Melchers
07/03/2023 10:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/03/2023 10:25

Decentrale crypto exchange PancakeSwap komt met grote update

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Morrowind

PancakeSwap (CAKE), de decentralized exchange (DEX) op de BNB Chain, heeft op zaterdag middels een tweet aangegeven dat er een nieuwe update aan zit te komen. In de eerste week van april zal de derde versie van de applicatie namelijk live gaan op de blockchain die gecreëerd is door Binance.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

PancakeSwap V3

De lancering zal uiteraard gepaard gaan met een reeks van upgrades, zoals meer concurrerende handelskosten, handelsbeloningen en een verbeterde liquiditeitsvoorziening en yield farming ervaring, volgens een persbericht van het bedrijf. Ook zal de interface nog meer gebruiksvriendelijk worden voor een betere algehele toegankelijkheid van het platform.

Mochi, de pseudonieme head chef, zei het volgende over de nieuwe update:

‘’De nieuwe functies die we introduceren bieden onze gebruikers een nog betere ervaring en helpen decentralized finance (DeFi) toegankelijk te maken voor meer mensen dan ooit tevoren.’’

Om dit nieuwe hoofdstuk te vieren zal PancakeSwap voor $135 duizend aan CAKE en een exclusieve PancakeSwap V3 NFT airdroppen om alle vroege supporters te belonen. Deze NFT zal echter niet-verhandelbaar zijn, wat betekent dat je het niet kan verkopen. Om in aanmerking te komen voor deze beloningen zul je vóór 5 maart liquiditeit moeten toevoegen op het platform. Wanneer je bijvoorbeeld tussen de $500 en $2.000 aan liquiditeit toevoegt bij het handelspaar BUSD/WBNB kom je in aanmerking voor de NFT en de airdrop pool met een totaal bedrag van $8.000.

Advertentie

Wat is PancakeSwap?

Zoals eerder vernoemd is PancakeSwap een DEX op de BNB Chain. PancakeSwap is oorspronkelijk in september 2020 gelanceerd door een groep van anonieme ontwikkelaars. Het is momenteel de vijfde meest populaire keuze onder alle gedecentraliseerde beurzen met een handelsvolume van ongeveer $87 miljoen over de afgelopen dag, volgens data van CoinGecko.

Gedecentraliseerde beurzen verschillen van gecentraliseerde crypto exchanges, zoals Coinbase of Binance, doordat mensen rechtstreeks hun crypto met elkaar kunnen verhandelen zonder tussenkomst van een centrale partij. Hiermee blijft men ook de hele tijd in het bezit van hun tokens.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie