Deel van Ethereum (ETH) 2.0 code doorstaat audit, code is van de hoogste kwaliteit

Deel van Ethereum (ETH) 2.0 code doorstaat audit, code is “van de hoogste kwaliteit”

Volgens Quantstamp is de Teku software voor Ethereum 2.0 zo goed als af. Teku is software die gebruikers ETH laat staken en de goedkeuring van de software is een belangrijke stap in de richting naar de lancering van ETH 2.0.

De ontwikkeling van de update begon al in 2014 en ging niet zonder horten of stoten. Echter was deze week een stap in de goede richting. Quanstamp, een smart-contract auditing bedrijf, heeft de audit voor de Teku software afgerond.

Ethereum 2.0 zal gebruik gaan maken van een Proof-Of-Stake protocol in plaats van het Proof-of-Work (PoW) protocol wat nu gehanteerd wordt. Op die manier wordt het mogelijk om ETH te staken in plaats van te minen. Gebruikers kunnen op deze manier hun ETH vastzetten en een passief inkomen verdienen door mee te werken aan het beveiligen van het netwerk.

Advertentie

Cryptostamp heeft de code gecontroleerd en volledig goedgekeurd. Het bedrijf stelde dat de code “van de hoogste kwaliteit” is. De audit heeft daarnaast een aantal problemen omtrent DDoS-aanvallen opgelost.

Wanneer Eth2 nou precies gelanceerd wordt blijft toch nog onduidelijk. Danny Ryan, ETH 2.0 onderzoeker, zei onlangs in de Bankless podcast dat de smart contracts die ervoor moeten zorgen dat de ethers gestaked kunnen worden voorlopig nog niet af is.

De ontwikkelingen omtrent het netwerk lijken vooralsnog op schema te liggen. Onlangs werd een generale repetitie van de update met succes afgerond. Een ontwikkelaar meldde daarnaast dat de lancering van de ETH 2.0 Beacon chain genesis ergens in de komende zes tot acht weken plaats kan gaan vinden. Dit was echter geen officiële aankondiging.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€14.816,90 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€14.571,30 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.590,40 Kopen
3
3
Bitonic
Reviewed
€14.595,70 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€14.653,80 Kopen
Laatste nieuws