Wessel Kersting Wessel Kersting
03/06/2022 13:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2022 13:22

Deskundigen zeggen dat duizenden crypto om zullen vallen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Deskundigen zeggen dat duizenden crypto om zullen vallen

Foto: Stepan Kapl/Shutterstock

Ondertussen zijn er al meer dan 19.000 verschillende cryptocurrencies in het leven geroepen met allemaal hun eigen visie en doel. Ook zijn er al meerdere blockchain platformen waar deze cryptocurrencies op gebouwd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan Ethereum (ETH).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Val van LUNA zorgt voor twijfels

De val van een van de grootste cryptocurrencies ter wereld, LUNA, en haar bijbehorende algoritmische stablecoin TerraUSD, ofwel UST, heeft voor veel opspraak gezorgd en zorgt er daarnaast voor dat mensen gaan nadenken over het feit dat dit mogelijk nogmaals zou kunnen gebeuren.

“Een van de effecten van wat we vorige week met het Terra-probleem hebben gezien, is dat we in het stadium zijn waarin er eigenlijk veel te veel blockchains zijn, te veel tokens. En dat is verwarrend voor gebruikers. En dat brengt ook risico’s met zich mee voor de gebruikers”, Zei Bertrand Perez, CEO van de Web3 Foundation, vorige week in een interview met CNBC op het World Economic Forum.

Verschillende bekende gezichten uit de cryptocurrency wereld hebben aangegeven te twijfelen over hoeveel cryptocurrencies en blockchain platformen daadwerkelijk zullen overleven en hoeveel er om zullen vallen.

Advertentie

Slechts enkele cryptocurrencies zullen overleven

Brad Garlinghouse, CEO van het betalingsplatform Ripple (XRP), heeft aangegeven dat hij denkt dat er een groep cryptocurrencies over zullen blijven.

“Ik denk dat er een vraag is of we vandaag 19.000 nieuwe valuta nodig hebben. In de fiat-wereld zijn er misschien 180 valuta’s,” zei Garlinghouse.

“Net als aan het begin van het internet had je veel dotcom-bedrijven en veel daarvan waren oplichting, en brachten geen waarde en alles werd opgeruimd. En nu hebben we zeer nuttige en legitieme bedrijven.”

Scott Minerd, Chief Investment Officer van Guggenheim, gaf vorige week aan de meeste cryptocurrencies troep waren en dat slechts bitcoin en ethereum zouden overleven. Toch heeft hij ook geen positieve verwachting van de koers van bitcoin.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie