Ivo Melchers Ivo Melchers
20/11/2023 06:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/11/2023 14:53

Deze Solana verzamelplaatjes stijgen hard na opmerkelijk nieuws

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Deze Solana verzamelplaatjes stijgen hard na opmerkelijk nieuws

Foto: Hassel Stock/Shutterstock

Solana (SOL) is een van de uitblinkers van de afgelopen weken binnen de bredere cryptomarkt. De grootste non-fungible token (NFT) collectie van het Solana netwerk gaat de prestaties van de onderliggende crypto achterna, aangezien het meer dan verdubbeld is recentelijk. De grote waardestijging is bovendien gelinkt aan het recente nieuws dat verschillende voormalige werknemers van de failliete cryptobeurs FTX een nieuwe crypto exchange zijn begonnen.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Solana NFT collectie ontploft in waarde

Het gaat hier om de zogenoemde ‘Mad Lads’ collectie. Dit is een profile picture project (PFP) dat eerder dit jaar is gelanceerd op de blockchain van Solana. Volgens data van CoinGecko staat de floor price, ofwel de bodemprijs van de collectie, momenteel gelijk aan 108,43 SOL. Iets meer dan een week geleden, op 10 november, bedroeg de floor price nog zo’n 46 SOL.

Dit betekent dat de waarde in dit tijdsbestek met maar liefst 136 procent is toegenomen. Tegelijkertijd heeft SOL ook een absurde stijging doorgemaakt de afgelopen weken. In dollar-termen is de stijging dus nóg indrukwekkender. Op 10 november stond de floor price gelijk aan ongeveer 2.070 dollar, maar inmiddels is dit gestegen tot bijna 6.500 dollar.

De marktkapitalisatie gebaseerd op de floor price bedraagt nu iets meer dan 62 miljoen dollar. Het heeft een ruime voorsprong op de nummer twee wat dat betreft, die niet verder komt dan 22,5 miljoen dollar.

Nieuwe crypto exchange in Dubai

De grote sprong komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het is namelijk deels te verklaren uit het eerdere nieuwsbericht dat enkele ex-FTX werknemers een nieuwe cryptobeurs in Dubai hebben opgestart. Deze nieuwe exchange, genaamd Backpack Exchange, is nauw verbonden met de Mad Lads NFT-collectie.

Backpack Exchange is ontwikkeld door Trek Labs, een startup in Dubai die verbonden is met NFT wallet-app Backpack en het bedrijf hierachter, Coral. De Mad Lads collectie is ook uitgebracht door Coral en biedt houders nu exclusieve early access tot de nieuwe exchange, die in oktober een licentie heeft gekregen om in Dubai te opereren.

Mensen die geen Mad Lads NFT’s in handen hebben, zullen moeten wachten tot de bredere lancering van de cryptobeurs. Deze staat voor later deze maand op de agenda.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement