Kevin Schijven Kevin Schijven
29/01/2020 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/01/2020 10:45

Dit is waarom de koers van Cardano (ADA) sterk blijft stijgen

Nieuws
Dit is waarom de koers van Cardano (ADA) sterk blijft stijgen

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat de koers van Cardano (ADA) hard aan het stijgen is. De “Ethereum (ETH) killer” stond gisteren 16% in de plus en was uit een belangrijke weerstandszone gebroken.
Vandaag staat Cardano wederom in de plus. Op het moment van schrijven toont de koers een groei van bijna 10% en er zijn een paar nieuwe oorzaken hiervoor aan het licht gekomen.
Als eerst blijkt dat Input Output Hong Kong (IOHK), het team achter Cardano, gaat samenwerken met PricewaterhouseCoopers (PwC), een van de “Big Four” accountancybedrijven. Dat kondigde Charles Hoskins, CEO van IOHK, gisteren aan via een livestream op YouTube.
Alhoewel verdere details nog onbekend zijn is dit natuurlijk groot nieuws voor Cardano. Het gebruik van smart contracts voor grensoverschrijdende betalingen via PwC kan een grote impact hebben op de koers.
Hoskins vertelt verder dat IOHK Cardano om aan het toveren is van een wetenschappelijk project naar een commercieel product. Ook gaat het Shelley Test Netwerk, dat eind vorig jaar lanceerde, de overstap maken van Rust, een programmeertaal, naar Haskell, wat gebruikersvriendelijker moet zijn voor ontwikkelaars.
Tevens blijkt uit een nieuwe paper, gepubliceerd op 27 januari, dat IOHK een extended UTXO (EUTXO) model gaat gebruiken voor smart contracts op het netwerk. Het UTXO model, dat bitcoin (BTC) bijvoorbeeld gebruikt, zou niet praktisch zijn voor smart contracts, terwijl ethereums accounts model weer moeilijk te beveiligen is doordat het gebruik maakt van een zogenaamde shared state.
IOHK wil daarom een model invoeren dat een combinatie is van de twee bovenstaande. In het nieuwe EUTXO model kunnen smart contracts opgesplitst worden in meerdere transacties. Het model zou ingevoerd worden met de “Goguen” update, de volgende fase voor het netwerk. Wanneer dat precies zou zijn is nog onbekend, maar het zou nog voor het eind van dit jaar moeten zijn.
Cardano is ondertussen de top van grootste cryptocurrencies qua marktkapitalisatie binnengedrongen op de tiende plaats, net boven ethereum classic (ETC). De twee zijn onlangs TRON (TRX) en Stellar lumens (XLM) voorbij gestegen.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan! Volgens hem staat bitcoin in de startblokken voor een nieuwe rally. Benieuwd naar zijn analyse? Lees hem dan snel!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie