Dit is waarom de koers van Cardano (ADA) sterk blijft stijgen

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat de koers van Cardano (ADA) hard aan het stijgen is. De “Ethereum (ETH) killer” stond gisteren 16% in de plus en was uit een belangrijke weerstandszone gebroken.

Vandaag staat Cardano wederom in de plus. Op het moment van schrijven toont de koers een groei van bijna 10% en er zijn een paar nieuwe oorzaken hiervoor aan het licht gekomen.

Als eerst blijkt dat Input Output Hong Kong (IOHK), het team achter Cardano, gaat samenwerken met PricewaterhouseCoopers (PwC), een van de “Big Four” accountancybedrijven. Dat kondigde Charles Hoskins, CEO van IOHK, gisteren aan via een livestream op YouTube.

Alhoewel verdere details nog onbekend zijn is dit natuurlijk groot nieuws voor Cardano. Het gebruik van smart contracts voor grensoverschrijdende betalingen via PwC kan een grote impact hebben op de koers.

Hoskins vertelt verder dat IOHK Cardano om aan het toveren is van een wetenschappelijk project naar een commercieel product. Ook gaat het Shelley Test Netwerk, dat eind vorig jaar lanceerde, de overstap maken van Rust, een programmeertaal, naar Haskell, wat gebruikersvriendelijker moet zijn voor ontwikkelaars.

Tevens blijkt uit een nieuwe paper, gepubliceerd op 27 januari, dat IOHK een extended UTXO (EUTXO) model gaat gebruiken voor smart contracts op het netwerk. Het UTXO model, dat bitcoin (BTC) bijvoorbeeld gebruikt, zou niet praktisch zijn voor smart contracts, terwijl ethereums accounts model weer moeilijk te beveiligen is doordat het gebruik maakt van een zogenaamde shared state.

IOHK wil daarom een model invoeren dat een combinatie is van de twee bovenstaande. In het nieuwe EUTXO model kunnen smart contracts opgesplitst worden in meerdere transacties. Het model zou ingevoerd worden met de “Goguen” update, de volgende fase voor het netwerk. Wanneer dat precies zou zijn is nog onbekend, maar het zou nog voor het eind van dit jaar moeten zijn.

Cardano is ondertussen de top van grootste cryptocurrencies qua marktkapitalisatie binnengedrongen op de tiende plaats, net boven ethereum classic (ETC). De twee zijn onlangs TRON (TRX) en Stellar lumens (XLM) voorbij gestegen.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan! Volgens hem staat bitcoin in de startblokken voor een nieuwe rally. Benieuwd naar zijn analyse? Lees hem dan snel!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€25.455,50 Kopen
1
Litebit
€25.708,60 Kopen
2
Bitcoinmeester
€25.713,20 Kopen
3
SATOS
€25.886,40 Kopen
Meer nieuws

Amerikaan bouwt ethereum (ETH) mining installatie in achterbak BMW, maar waarom?

Een dikke BMW i8 ter waarde van ongeveer €150.000 komt de parkeerplaats oprijden. Een persoon stapt uit en zet zijn achterklep open. Je verwacht...

Ripple (XRP) had een topjaar in 2020 en tekende 15 nieuwe klanten na de SEC aanklacht, aldus CEO

Ripple werd eind vorig jaar aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het bedrijf wordt beschuldigd van de illegale verkoop van $1,3...

Bitcoin en alle huidige crypto zijn niet duurzaam en zullen geen fiat vervangen, zegt president Bank of England

Andrew Bailey, president van de Bank of England (BoE), de centrale bank van het Verenigd Koninkrijk, zegt dat alle cryptocurrencies momenteel op de markt,...

Harvard en Yale universiteiten investeren al meer dan een jaar in bitcoin (BTC) volgens deze bron

Naar verluidt gebruiken een aantal van de grootste universiteiten van de VS hun zogeheten endowment funds, of donatiefondsen, al meer dan een jaar om...

Rothschild Investment Corporation koopt nog meer bitcoin (BTC) via fonds van Grayscale

Rothschild Investment Corporation, een makelaarsbedrijf uit Chicago, investeerde eind vorig jaar weer groots in bitcoin (BTC). De beursvennootschap kocht 5.954 aandelen van de Grayscale Bitcoin...

Russische ambtenaren mogen vanaf 1 april 2021 geen crypto als bitcoin of ethereum meer bezitten

De regelgeving omtrent cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) neemt weer een vreemde wending in Rusland. Vorige maand was nog op Crypto Insiders te...