Kevin Schijven Kevin Schijven
26/04/2022 09:37 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/04/2022 09:37

DOGE stijgt met maar liefst 32%, ETH, XRP, ADA ook flink in de plus

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum en cardano dalen, maar dogecoin is alweer hard te stijgen

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

Na een aantal rode dagen, kleurt de cryptocurrency markt eindelijk weer mooi groen. Bitcoin (BTC) herstelt enigszins van de recente dip en veel altcoins stijgen al harder, vooral natuurlijk de beruchte meme token. De totale marktkapitalisatie van alle crypto ligt echter alsnog onder $2 biljoen, maar steeg in de afgelopen 24 uur met 5,3% naar $1,965 biljoen.

Ethereum-aanbod op exchanges krimpt enorm, tot opmerkelijk dieptepunt
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum terug naar $3.000?

Ethereum (ETH) begon afgelopen donderdag te dalen en kon vrijdag niet aan de $3.000 vasthouden. Gisterenochtend zakte de ether koers helemaal naar $2.800, de laagste prijs in meer dan een maand. Vervolgens begon de markt te herstellen en ETH steeg terug naar $3.000 tegen middennacht. Sindsdien stoeit de ETH koers met deze $3.000 en staat 6,7% in de plus vandaag.

Advertentie

DOT, BNB, XRP in de plus

Polkadot (DOT) heeft wat moeite om stand te houden na de stijging. DOT kwam niet verder dan $18,25 en zakt vanochtend naar $17,9. Toch staat DOT 3,9% in de plus. Binance coin (BNB) lijkt ook nog niet heel stabiel en zakt vanochtend van $407 terug naar $402. BNB staat desondanks 4,5% in de plus vandaag. Ripple (XRP) staat al 5,1% in de plus, maar lukt vooralsnog niet om aan $0,7 vast te houden en zakt momenteel richting $0,68.

Ethereum hacker stuurt $62,8 miljoen terug naar oud werkgever uit angst
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

SOL, ADA, SHIB stijgen harder

Solana (SOL) lijkt al iets stabieler stand te houden boven de $100 waarmee de koers 6,2% in de plus staat. Ook avalanche (AVAX) staat 6,2% in de plus en houdt vooralsnog stand boven $72. Cardano (ADA) staat zelfs 6,8% in de plus vandaag, maar de $0,9 lijkt nog een brug te ver te zijn. Shiba inu (SHIB) komt momenteel $0,0000245 uit en staat vandaag maar liefst 7,2% in de plus en dat heeft waarschijnlijk met de andere meme token te maken.

Ethereum ETF’s mogelijk in gevaar, SEC opent de aanval op ETH
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

LUNA & DOGE stijgen het hardst

Terra (LUNA) staat vandaag zelfs 8,4% in de plus, maar heeft nog wat moeite met $97. Dogecoin (DOGE) is vandaag de grote winnaar en dat heeft natuurlijk weer met Elon Musk te maken. De rijkste man op aarde neemt toch Twitter over en dat zien fans als goed nieuws voor de meme crypto. DOGE kon gisteren de weerstand rond $0,14 breken en vervolgens ook de $0,15. Vooralsnog heeft DOGE het nog zwaar met de $0,165, maar staat daarmee alsnog een dikke 32,5% in de plus vandaag.

Ethereum ontwikkelaars kondigen grote verandering op het netwerk aan
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste stijgers

DOGE is daarmee ook verreweg de hardste stijger uit de top 100 grootste crypto. Toch hebben we nog andere sterke presteerders. Vechain (VET), maker (MKR), algorand (ALGO), zilliqa (ZIL), convex finance (CVX), enjin coin (ENJ), mina protocol (MINA), eos (EOS) en near (NEAR) staan allemaal zo’n 8% in de plus vandaag.

Elrond (EGLD), chiliz (CHZ), curve (CRV) en arweave (AR) staan al ongeveer 9% in de plus. Theta (THETA) stijgt met bijna 10%, thorchain (RUNE) met bijna 12%, aave (AAVE) met 12,5%, synthetix (SNX) met 13% en zcash (ZEC) met 13,5%. Dan komt lido (LDO) weer de top 100 binnen na een stijging van 16,5% en the graph (GRT) komt de top 50 binnen na een stijging van meer dan 18% naar $0,39.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium voor altcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie