Roy van Krieken Roy van Krieken
21/08/2021 15:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2023 13:28

Dogecoin (DOGE) populariteit stijgt, logo binnenkort op shirt van Premier League voetbalteam

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin (DOGE) populariteit stijgt, logo binnenkort op shirt van Premier League voetbalteam

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

Het is onbetwist een van de meest beroemde coins binnen de wereld van cryptocurrencies. De meme-coin dogecoin (DOGE) bezet al enige tijd een speciaal plekje in de harten van veel investeerders. Ondanks de heftige crash van de koers een paar maanden geleden blijft dogecoin nog altijd enorm populair, zo blijkt nu.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Interesse van investeerders groeit

Volgens een rapport van data analyse bedrijf Chainalysis is de interesse van investeerders in dogecoin op een niveau dat sinds 2017 niet meer is gezien.

Het rapport stelt dat deze groei in populariteit en vraag voornamelijk het gevolg zijn van social media. De adoptie door investeerders is op dit moment zo hoog dat de vergelijking te maken is met de bullmarkt van 2017.

In juli van vorig jaar was te zien dat slechts 9% van de dogecoin investeerders in de afgelopen 6 maanden DOGE hadden ingeslagen. Op dit moment is dat zo’n 25%. Dat laat duidelijk zien dat op dit moment veel nieuwe investeerders de stap nemen om te investeren in dogecoin.

Tegelijkertijd is de hoeveelheid long-term holders de afgelopen tijd juist gedaald. In juli van 2020 was dit zo’n 30% van de dogecoin wallets. Inmiddels is dat gezakt tot slechts 20%. Daarnaast stelt Chainalysis dat nog altijd verreweg het grootste aandeel van het totale aanbod geconcentreerd ligt bij een klein aantal grote investeerders, zogenaamde whales.

Advertentie

Premier League team met dogecoin op het shirt

Volgens nieuwsplatform the Athletic gaat het Engelse voetbalteam Watford Football Club binnenkort spelen met het logo van dogecoin op de mouw van het voetbalshirt. Dit is gevolg van een gesloten deal tussen de voetbalclub en het team achter dogecoin.

De deal zou zo’n $1 miljoen waard zijn geweest. Doordat de Premier League een van de meest bekeken voetbalcompetities ter wereld is lijkt dit een enorm goede deal voor dogecoin. Miljoenen kijkers zullen op deze manier lucht krijgen van dogecoin.

Al met al zijn dit positieve ontwikkelingen voor dogecoin en investeerders van dogecoin. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie