Robin Hazekamp Robin Hazekamp
08/08/2023 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/08/2023 17:30

Dogecoin gaat bitcoin achterna met hoofdrol in populaire animatieserie

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin gaat bitcoin achterna met hoofdrol in animatieserie

Foto: Johnnyamoeba87 /Shutterstock

De hype rondom dogecoin (DOGE) leek wat te zijn gekalmeerd. Echter weerhoudt dat de munt met de welbekende Shiba Inu hond er niet van om in de popcultuur te stappen. Op 7 augustus 2023 maakte de welbekende ‘memecoin’ een entree in de bekende animatieserie Futurama. 

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dogecoin verschijnt in animatieserie Futurama

Op 7 augustus 2023 werd de Futurama aflevering ‘How the West Was 1010001’ op tv uitgezonden. In de aflevering die miljoenen keren werd bekeken gingen de hoofdpersonen naar het Wilde Westen om daar geen goud, maar crypto te mijnen. Bij aankomst bevonden de hoofdpersonen zich in ‘DOGE city’, een stad volledig in het teken van de munt. 

Dogecoin gaat met de verschijning enorme crypto’s zoals bitcoin (BTC) achterna. Zowel bitcoin als ethereum (ETH) maakten verschijningen in verschillende tv-shows. Futurama is een populaire serie gemaakt door de bedenker van ‘De Simpsons’, waar bijvoorbeeld bitcoin al in verscheen. ‘How the West Was 1010001’ is onderdeel van het nieuwe seizoen van Futurama, na tien jaar lang niks te hebben uitgebracht.

Voor munt als dogecoin is een verschijning in een enorm tv-programma een grote stap. Het kan een begin betekenen voor een sterke positie binnen de popcultuur. Verschillende andere shows kunnen de munt gaan betrekken in hun programma als dat aanslaat. En als een simpele tweet van Elon Musk een koersstijging kan veroorzaken, dan kan een tv-programma dat al helemaal. 

Advertisement

Koers lijkt niet beïnvloed, oprichter reageert

De dogecoin koers lijkt tot nu toe nog niet veel beïnvloed te zijn door de tv-uitzending. Momenteel verhandelt de munt voor $0,074 per stuk. Dat is 3,7% lager dan een week geleden. Het handelsvolume daarentegen lijkt wel te zijn beïnvloed door de uitzending. Die staat met $323 miljoen ongeveer 10% hoger dan gisteren. 

Een van de makers van dogecoin, Billy Makers, was blij verrast met de verschijning in de serie. In een tweet op het omgedoopte ‘X’ zegt hij: 

“Het domme ding dat ik tien jaar geleden heb gemaakt is nu in een futurama episode verschenen.”

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement