Timo Bult Timo Bult
14/01/2021 18:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/01/2021 18:39

Duits bedrijf gebruikt Stellar (XLM) voor uitgifte van €20 miljoen aan obligaties

Nieuws
Duits bedrijf gebruikt Stellar (XLM) voor uitgifte van €20 miljoen aan obligaties

Het is altijd mooi om te zien wanneer de traditionele financiële wereld een blockchain-netwerk gebruikt en dus de nieuwe technologie adopteert! Het Duitse Vonovia, dat zich specialiseert in vastgoed, is een van die bedrijven die de stap durft te nemen en in dit geval Stellar (XLM) inzet voor de uitgifte van een obligatie.
Het gaat om een obligatie ter waarde van in totaal 20 miljoen euro die is opgesplitst in digitale tokens. Met deze tokens wordt de overdracht van het vastgoedeigendom gefaciliteerd, en dat biedt volgens Vonovia verschillende voordelen ten opzichte van de traditionele manier waar onder andere veel papierwerk bij komt kijken. In een aankondiging schrijft het bedrijf:

“Digitalisering geeft ons de mogelijkheid om onszelf sneller, gemakkelijker en goedkoper te financieren […] We willen de nieuwe technologie uitproberen om ervaring op te doen. We kunnen ons goed voorstellen dat dit in de toekomst een belangrijke rol gaat spelen op de kapitaalmarkt. Uitgiftes zijn transparant en traceerbaar in realtime, wat een professionele transactiestandaard garandeert. Het stelt ons ook in staat nieuwe investeerders wereldwijd aan te spreken. “

Aldus Helene von Roeder, Vonovia’s CFO. De uitgifte van de obligatie via de Stellar blockchain komt niet lang nadat het Duitse kabinet een nieuwe wet aannam. Deze wet staat bedrijven toe om effecten digitaal op te slaan middels blockchain-technologie.
Stellar lijkt niet alleen te profiteren van de toenemende adoptie, het is namelijk ook een concurrent van Ripple (XRP). Doordat Ripple in een rechtszaak verwikkeld zit kon stellar lumens, de cryptocurrency van het netwerk, de afgelopen tijd flink terrein winnen ten opzichte van XRP (XRP).

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie