Erik Juffermans Erik Juffermans
07/02/2024 14:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/02/2024 14:13

Elon Musk’s Dogecoin maanmissie afgeblazen, aanzienlijke vertraging

Dogecoin-DOGE
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Elon Musk's Dogecoin ruimtemissie afgeblazen, aanzienlijke vertraging

Foto: Vadim Sadovski/Shutterstock

In mei 2021 onthulde Elon Musk, de topman van SpaceX, plannen om dogecoin (DOGE) letterlijk naar de maan te sturen. SpaceX zou een raket met een satelliet genaamd Doge-1 de ruimte in sturen. De ruimtemissie zou volledig betaald zijn DOGE.  

Inmiddels zijn we bijna drie jaar verder en de Doge-1 raket is nog steeds niet gelanceerd. Eigenlijk stond de lancering gepland voor deze maand: op 3 februari om precies te zijn. De missie heeft echter aanzienlijke vertraging opgelopen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Doge-1 ruimtemissie met dogecoin uitgesteld

Samuel Reid, CEO van Geometric Energy, het bedrijf dat achter de Doge-1 lancering zit, heeft via X laten weten dat Dogecoin fans nog wat langer zullen moeten wachten op de lancering.

De exacte reden voor de vertraging is echter niet bekendgemaakt. Wel laat Reid weten dat Geometric Energy SpaceX heeft betaald voor een herboeking. Uiteraard is deze betaling gedaan met dogecoin. Naar schatting zal de lancering pas over 6 tot 9 maanden plaatsvinden.

Via X reageren Dogecoin fans teleurgesteld. Dit is namelijk al de zoveelste keer dat de lancering wordt uitgesteld. Ook zijn mensen teleurgesteld in Musk, die niks van zich laat horen over het onderwerp. 

Andere crypto ruimtemissie wel een succes

In december was dogecoin echter wel betrokken bij een andere maanmissie. Dit was de lancering van de Vulcan Centaur Rocket van de United Launch Alliance (ULA). Aan boord van deze raket was onder andere een maanlander van NASA die testen gaat uitvoeren op de maan. Ook bevond zich aan boord van de maanlander een soort tijdcapsule waar verschillende crypto-bedrijven iets instopten.

De crypto exchange BitMEX stopte er bijvoorbeeld een fysieke bitcoin wallet in. Dit waren de private keys van een wallet met 1 BTC. Het adres van de wallet is daarnaast publiek zodat iedereen er bitcoin (BTC) naartoe kan sturen. Ook heeft de Dogecoin-community de missie gedeeltelijk gefinancierd, uiteraard met DOGE. Als dank zit in de ‘MoonBox’ ook een fysiek DOGE-muntje. De lancering was succesvol, maar helaas kampte de satelliet met een brandstoflek waardoor de missie op de maan zelf is afgeblazen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie