Simon Bosch Simon Bosch
27/05/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2023 10:00

EOS op oorlogspad: Miljardendispuut escaleert

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Vladimka production

Begin vorig jaar maakte EOS Network Foundation-CEO Yves La Rose bekend dat het nieuwe juridische stappen ging zetten tegen Block.one (B1). Dit bedrijf had beloofd om in het EOS-ecosysteem te investeren, maar dat heeft het nooit gedaan. De topman vindt dat investeerders in EOS hierdoor de dupe zijn, en moedigt holders aan om Block.one aan te klagen.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

EOS Foundation roept op tot rechtszaak

Dat schrijft La Rose in een open brief aan investeerders. Block.one had tijdens de Initial Coin Offering (ICO) van EOS en daarna beloofd om 1 miljard dollar in het ecosysteem te stoppen. Maar sindsdien heeft het maar minimale moeite in het netwerk gestopt. La Rose meent dat B1 deze intentie nooit heeft gehad en nu nog steeds niet heeft.

Het EOS-netwerk zou als gevolg hiervan te weinig kapitaal hebben, en de ontwikkeling van het netwerk is flink belemmerd. Ondertussen hebben investeerders hun geld in EOS gestopt in de veronderstelling dat Block.one 1 miljard dollar zou investeren in de ontwikkeling. Vorig jaar wilde de EOS Network Foundation om deze reden 4,1 miljard dollar aan schadevergoedingen.

Als er genoeg animo is vanuit EOS-holders en met name validators (‘block producers’), dan zou een class-action rechtszaak tegen Block.one wel eens vruchtbaar kunnen zijn, volgens La Rose. Bovendien zouden validators een hard fork kunnen overwegen waar Block.one niet aan mee zou kunnen doen. De tokens van Block.one zouden dan geen onderdel meer zijn van het nieuwe netwerk.

Advertisement

Niet de eerste rechtszaak omtrent EOS en Block.one

De situatie lijkt erg op een rechtszaak die in 2020 begon, toen een investeringsfonds een individuele investeerder Block.one aanklaagde omdat de ICO in feite een verkoop van ongeregistreerde effecten was. Dit conflict eindigde in eerste instantie in een schikking van 27,5 miljoen dollar, maar de federale rechter trok de schikking weer in. Het zou absurd zijn om een internationaal beschikbare cryptocurrency te behandelen als een effect op Amerikaans grondgebied.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement