Roy van Krieken Roy van Krieken
11/02/2022 19:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/02/2022 19:13

EOS Network Foundation wil Block.one voor de rechter, eist $4,1 miljard

icon-altcoins
Altcoin nieuws
EOS Network Foundation wil Block.one voor de rechter, eist $4,1 miljard

Foto: ilolab/Shutterstock

Al langere tijd bestaan er grote spanningen tussen de EOS (EOS) gemeenschap aan de ene kant en de oprichters van het cryptocurrency project, Block.one, aan de andere kant. Het lijkt erop dat er een nieuw hoofdstuk geopend gaat worden, want de CEO van het EOS Network Foundation, Yves La Rose, heeft bekend gemaakt dat zij op het punt staan om juridische stappen te nemen tegen Block.one.

Het EOS Network Foundation is de organisatie die is opgezet om vanuit de gemeenschap de ontwikkeling van het EOS netwerk te ondersteunen.

Nederlander verkoopt crypto voor droom Rolex die LUNA overleefde
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Schadevergoeding

La Rose geeft aan dat zij mogelijke juridische stappen overwegen om zeker $4,1 miljard aan schadevergoedingen te eisen. Het EOS Network Foundation zou hiervoor samenwerken met een vooraanstaand Canadees advocatenbureau.

Leden van de EOS gemeenschap zijn op zijn zachtst gezegd erg teleurgesteld in de wijze waarop Block.one met het project is omgegaan. Volgens hen heeft Block.one zich niet aan de gemaakte afspraken gehouden en heeft de EOS gemeenschap om die reden grote schade geleden.

EOS en Block.one

In 2018 ging Block.one van start met initial coin offering (ICO) van EOS. Dit was een daverend succes en op dat moment zelfs de grootste ICO ooit. Er werd meer dan $4 miljard opgehaald met de verkoop van EOS tokens. Sindsdien zijn de geschillen tussen Block.one en de EOS gemeenschap behoorlijk opgelaaid.

Vorig jaar probeerden beide partijen nog om samen tot een oplossing te komen, maar uiteindelijk leidde dit ertoe dat Block.one volledig opstapte. Vanaf dat moment is het EOS project eigenlijk nooit meer de oude geweest, aldus La Rose.

Yves La Rose noemde het project een aantal maanden geleden nog een complete mislukking. Volgens hem kan door de alsmaar dalende marktkapitalisatie en het opstappen van belangrijke ontwikkelaars niet anders geconcludeerd worden dan dat EOS een bar slechte investering is geworden. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie