Kevin Schijven Kevin Schijven
30/03/2022 10:07 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/03/2022 10:07

Ethereum, cardano en meer in de min, deze crypto stormt top 100 binnen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum, cardano en meer in de min, deze crypto stormt top 100 binnen

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

Niet alleen de koersstijging van bitcoin (BTC) remt af, ook de meeste grote altcoins bleven in de afgelopen 24 uur enigszins rond dezelfde prijs hangen. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies zakt vandaag iets onder $2,25 biljoen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum zakt met 1%

Ethereum (ETH) kon gisteren in eerste instantie nog stijgen en piekte toen rond $3470, de hoogste prijs sinds 5 januari. Vervolgens begon de koers echter te dalen en kwam afgelopen nacht op $3.350 uit. Daar vond ether steun, maar een echte rebound bleef uit. ETH herstelt vanochtend naar $3.400, dat is echter ongeveer 1% onder de prijs van gisteren en de koers lijkt hier nog wat moeite te hebben.

Advertentie

DOGE, ADA, DOT, XRP iets in de min

Dogecoin (DOGE) toont een dergelijke koersbeweging in de afgelopen 24 uur, maar staat 2% in de min en heeft momenteel moeite met $0,144. Cardano (ADA) zakte met 1,8% in de afgelopen 24 uur en duwt momenteel tegen $1,20 aan. Ook shiba inu (SHIB) zakt met 1,8% en komt op $0,0000274 uit. Polkadot (DOT) is aan het schommelen, maar komt alsnog 1,6% onder de prijs van gisteren uit met $22,3. Ripple (XRP) staat 1,3% in de plus maar lijkt wellicht steun te vinden rond $0,86.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

BNB, SOL, LUNA iets in de plus

Binance coin (BNB) kon vanochtend al een stukje sterker herstellen. BNB komt op $437 uit, dezelfde prijs als 24 uur geleden. Ook Solana (SOL) herstelt naar dezelfde prijs als 24 uur geleden, maar heeft nog wat moeite met deze $112. Terra (LUNA) daarentegen maakte gisterenavond weer een all-time high, rond $109. Ook lijkt de koers de rest van de nacht rond $106 stand te houden waarmee LUNA 2,4% in de plus staat.

Eigen crypto van PSG stijgt hard na overwinning op FC Barcelona
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Top 100 crypto hardste dalers

Een grote reeks crypto uit de top 100 staan vandaag zo’n 1% tot 2% in het rood. Voor Mina protocol (MINA), apecoin (APE), nexo (NEXO), zcash (ZEC), humans.ai (HEART) en cronos (CRO) is dat echter al 3%. Voor arweave (AR), okb (OKB) en convex finance (CVX) is dat 4%. Axie infinity (AXS) maakt gisteren een flinke duik door dit nieuws. Desondanks is dat veel minder diep dan verwacht en staat AXS koers ‘maar’ 6% in de min. JUNO (JUNO) zat de afgelopen weken in een neerwaartse trend, maar lijkt eindelijk een bodem te vinden. Toch staat koers alsnog vandaag 8% in de min.

VeChain en UFC lanceren unieke ‘getokeniseerde handschoenen’
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Top 100 crypto hardste stijgers

Aan de groene kant staan veel minder koersen vandaag, maar wel meerdere flinke uitschieters. Kusama (KSM) en Kucoin (KCS) staan 4% in de plus. Hedera (HBAR) en ethereum classic (ETC) 5%. NEO (NEO) 6%, frax share (FXS) 6,5% en near (NEAR) 7%.

Dan beginnen de cijfers zelfs snel op te lopen. Zo staat synthetix (SNX) 10% in de plus, vechain (VET) stijgt momenteel hard en staat 11% in de plus, en chiliz (CHZ) zelfs 18%. Aave (AAVE) steeg de afgelopen 24 uur met maar liefst 30% en zilliqa (ZIL) zelfs 40%. Toch is de hardste stijger vandaag een nieuwkomer. STEPN (GMT) staat maar liefst 66% in de plus vandaag en zelfs 468% ten opzichte van twee weken geleden. STEPN staat nu op positie 99 in de top 100.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium altcoin analyses

Wil je dieper op de altcoins en hun koersen ingaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie