Rico Engelbarts
11/07/2020 09:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2023 12:22

Ethereum (ETH) 2.0 ‘Phase 0’ niet live voor 2021, zegt onderzoeker van Ethereum Foundation

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) 2.0 'Phase 0' niet live voor 2021, zegt onderzoeker van Ethereum Foundation

Foto: leksiv/Shutterstock

De eerste fase van Ethereum 2.0, ook wel Phase 0 genoemd, gaat volgens een onderzoeker die deel uitmaakt van het project misschien niet live voor 2021.
Justin Drake van de Ethereum Foundation werd tijdens een Reddit Ask-Me-Anything (AMA) sessie gevraagd wanneer Phase 0 zal beginnen. Een van de grootste factoren achter de vorige vertragingen waren de multi-client aanpak die werd aangevoerd door degene die meewerkte aan de ontwikkeling van Phase 0.
Drake gaf aan dat er een aantal dingen waren die ze graag wilde zien voor genesis. Zo gaf hij als voorbeeld dat hij eerst wilde zien dat het publieke testnet voor 2-3 maanden soepel werkt met 3 of mee clients aan. Daarnaast wilde hij ook nog een ‘bug bounty program’, vergelijkbaar met bounty.ethereum.org, uitvoeren voor 2-3 maanden. Hierna zei hij:

“Al het bovenstaande kan niet gebeuren in het derde kwartaal van 2020. Met Thanksgiving op 26 november en de feestdagen van december zou ik zeggen dat de laatste praktische mogelijkheid ​​in 2020 midden november is, over vier maanden. Als zodanig ben ik nu geneigd om zeggen dat de vroegste praktische datum voor genesis ​​ongeveer 3 januari 2021 is (de 12e verjaardag van Bitcoin).”

“Zoals vermeld in deze tweet hebben we Eth2 moeilijk gemaakt voor onszelf (om goede red),” vervolgde hij. Hij benadrukte het werk dat ze hebben aan ‘production validator clients’ en andere projecten in de aanloop naar Phase 0.
De mede oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, heeft eerder eens gezegd dat de multi-client test netwerken eerder uitgegeven zullen worden dan de Phase 0-lancering. Danny Ryan, leider van het project, zei tijdens Consensus 2020 dat meerdere clients die actief zijn op een netwerk een essentieel beveiligingselement is.
“Als er een kritieke bug in een enkele client zit en deze uitvalt, kan het netwerk doorgaan omdat de meeste nodes mogelijk niet op die client draaien”, zei hij destijds.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie